bagażnik na rowery

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez didusiek » 14 cze 2012, 04:13

Odświeżam temat na sezon 2012 :)
Ja zdecydowałem się na założenie haka i kupno bagażnika na 3 rowery. W moim przypadku przeważyła waga rowerów po 17,5 kg każdy i nie uśmiechało mi się targanie ich na dach w celu założenia.
Wybór padł nie na THULE- jak dla mnie za wysoka cena za coś co używa się kilka, kilkanaście razy w roku więc padło na platformę Inter Pack Trio. Platforma jest odchylana więc dostęp do bagażnika samochodu jest i nie trzeba demontować całości żeby się do niego dostać. Mocowania rowerów zabezpieczone na kluczyk jak i cała platforma zamykana na kuli na klucz. Oświetlenie bez lampy cofania + miejsce na tablicę rejestracyjną.
A na żywca wygląda to tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 21:27
Auto: 323f bj 1.6 16v DOHC Sportive

Postprzez alan78 » 11 paź 2012, 00:03

Dokładnie to samo rozwiązanie stosuje u siebie. Kilka dni temu, targalem tym sposobem dwa rowery ponad 100 km i zadnych problemow.
Wiem jedno – takie rozwiazanie to zdecydowanie mniejszy opor powietrza dla samochodu, porownujac do rowerow wiezionych na dachu. Tam to jest masakra przy wiekszej predkosci.
Forumowicz

Od: 1 lis 2011, 10:22
Auto: Mazda 323f / 1.6 / 2002