Wtyczki rozszerzeń radia

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez bombel1991 » 30 kwi 2012, 23:04

Witam.
Zdemontowałem dzisiaj moje DVD, żeby dobrać się do podświetlenia popielniczki. Z tyłu odtwarzacz posiada wtyczki rozszerzeń podzielone na trzy kolory żółty, czarny i szary.

Wyglądają one tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w tym momencie mam co do tego kilka pytań do osoby, która się jako tako zna:

1. Czy wtyczki służą do podpięcia niezależnych głośników, bez wzmacniacza?
2. Czy jeśli wtyczka od kamery cofania jest w zestawie z wtyczkami do przednich głośników, to czy mogę podłączyć samą kamerę?
3. Jeżeli wtyczka video out najprawdopodobniej służy do przekazania obrazu na inny ekran(np. w zagłówkach), to do czego jest wtyczka video in?
4. do czego służą wtyczki audio in?

Ponadto jest jeszcze wtyczka subwoofer line out:

Obrazek
i co do tego mam takie samo pytanie jak w sprawie głośników, czy można go podpiąć bez wzmacniacza.

I ostania wtyczka aux Ipod:

Obrazek
w zestawie miałem kabel, który tam się podłącza ale jest on zakończony wtyczką do ipoda. Wie ktoś może czy idzie gdzieś dostać taki kabel tyle, że z wtyczką usb?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, i sorry za obszerność :)
Forumowicz

Od: 8 lut 2011, 22:48

Postprzez rafal700 » 7 maja 2012, 08:05

1) nie, potrzebny jest wzmacniacz
2) tak możesz
3) dokładnie: out czyli wyjście. IN czyli podłączasz jakiś zewn. sprzęt np odtwarzacz dvd i wyświetla Ci się obraz na monitorze
4) j/w tylko dot. dźwięku
5) nie można
Forumowicz

Od: 3 paź 2010, 17:39
Auto: Mazda 323f bj 2001r
1.6 98KM

Postprzez bombel1991 » 8 maja 2012, 00:29

Dzięki wielkie :) w końcu moje wątpliwości zostały rozwiązane :)
Forumowicz

Od: 8 lut 2011, 22:48