Mazda 323 BJ 99r. Podgrzewanie lusterek
Strona 1 z 1
Czy ktoś się orientuje jak jest z podgrzewanymi lusterkami w BJ-kach? Miałem urwane lusterko, zakupiłem używane na alledrogo.peel, wydaje mi się że jest podgrzewane ale niestety moja wiązka w drzwiach do lusterka ma za mało kabli aby to działało... Czy ktoś przerabiał podłączanie lusterek z podgrzewaniem do BJ-tki? Widziałem fotorelacje przerabiania lusterek do MX-3 ale to nie to samo...
U mnie podgrzewanych lusterek nie było, ale okazało się że zasilanie do nich jest już w drzwiach, w tej kostce koło dzwigni do otwierania drzwi. Także wystarczyło pociągnąc kawałek przewodu do samego lusterka i załorzyć maty grzewcze.
Tak na marginesie musze przyznać,że jest to naprawde przydatna rzecz.
Tak na marginesie musze przyznać,że jest to naprawde przydatna rzecz.
Bez Mazdy nie ma jazdy
- Od: 3 sty 2011, 12:11
- Auto: 323F'99 BJ 1.5 GLX Twilight Blue Mica LPG KME Nevo
Rozumiem, że zasilanie tam pojawia się w momencie włączenia ogrzewania szyby tylnej?
Jakie maty grzewcze wybrałeś i jak długo już je użytkujesz? Słyszałem opinie, że maty z alledrogo.peel siadają po około roku...
A że przydatne to wiem, cierpię za każdym razem kiedy Ty je doceniasz...
Jakie maty grzewcze wybrałeś i jak długo już je użytkujesz? Słyszałem opinie, że maty z alledrogo.peel siadają po około roku...
A że przydatne to wiem, cierpię za każdym razem kiedy Ty je doceniasz...
smile napisał(a):Rozumiem, że zasilanie tam pojawia się w momencie włączenia ogrzewania szyby tylnej?
Dokładie tak
smile napisał(a):Jakie maty grzewcze wybrałeś i jak długo już je użytkujesz? Słyszałem opinie, że maty z alledrogo.peel siadają po około roku...
Wymiarów nie pamiętam, a jeżeli chodzi o trwałość to chulają już ponad rok, przy czym jesienią i zimą chodzą prawie non-stop. Swoją drogą to musze zrobić jakiś odzielny włącznik dla tylnej szyby, bo narazie odłączyłem ją wypinajć wtyczke przy szybie.
Bez Mazdy nie ma jazdy
- Od: 3 sty 2011, 12:11
- Auto: 323F'99 BJ 1.5 GLX Twilight Blue Mica LPG KME Nevo
Kozlok napisał(a):W każdej BJ jest przewód od podgrzewania lusterek? Szczerze mówiąc nie sprawdzałem u mnie, bo nie mam kiedy, ale może kiedyś zabawie się w zamontowanie mat grzewczych. A jak rozbiera się lusterko? Szybka jest klejona?
na pewno nie masz podgrzewanych? sprawdź dobrze
ja nie widzę przeszkód kupujesz maty z allegro jest kilka rozmiarów dobierasz właściwe naklejasz lusterko, które się rozbiera 2 kable ciągniesz i gotowe 

- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
jak mam podgrzewane ale nie grzeja
sprawdzalem napiecie przy wlaczonym ogrzewaniu tylnej szyby i nie mam wogole napiecia
moglibyscie mi powiedziec gdzie te kable probadza bym mogl je sprawdzic
sprawdzalem napiecie przy wlaczonym ogrzewaniu tylnej szyby i nie mam wogole napiecia
moglibyscie mi powiedziec gdzie te kable probadza bym mogl je sprawdzic
- Od: 19 sie 2011, 22:48
- Auto: Mazda 6 GG
2.0 benzyna
147KM
po lifcie 2006r
Po vinie, z mojego patrzenia wychodzi, że powinny być lusterka podgrzewane
- Od: 8 kwi 2011, 20:15
- Auto: Mazda 323F Bj 1,5 ZL 1999r.+Stag
Moja Bejota:)
udalo mi sie zlokalizowac problem ale znalazlem pod siedzeniem dluuuuuuugi przewod z wtyczka z 13 pinami i pod schowkiem wolny wtyczna na jakis przekaznikl ale nie wiem do czego
zrobilem fotki nawet ale nie umiem wstawic
zrobilem fotki nawet ale nie umiem wstawic
- Od: 19 sie 2011, 22:48
- Auto: Mazda 6 GG
2.0 benzyna
147KM
po lifcie 2006r
Jak sprawdzić po nr VIN czy samochód jest przygotowany pod lusterka podgrzewane? Ściągnąłem tapicerkę z drzwi i mam tam kabel który idzie do lusterka. Od lusterka idą 3 kable, jednak wtyczka przy drzwiach ma chyba 8 pinów. Pójdzie podłączyć maty grzewcze?
- Od: 12 lis 2011, 15:07
- Auto: Mazda 323F 2.0 TDVI 101KM
Strona 1 z 1