Materiały których użyłem w budowie:
• 2 głośniki śr. 32mm
• Złączka hydrauliczna 32mm
• Brzeszczot
• Wiertarka z wiertłem koronowym
• Nóż do tapet nożyczki
• Rajstopy
• Pędzel do nakładania żywicy
• Żywica i włókno szklane
• Szpachla wykończeniowa
• Klej błyskawiczny
• Papier ścierny 80,100,150,360 oraz gąbka ścierna 100
1. Zaczynamy zabawę. Demontaż zaślepki jest banalnie prosty są 2 zaczepy wystarczy pociągnąć i trójkąt jest nasz. W Bj trójkąt nie jest duży więc trzeba przemyśleć w którym miejscu umieścić syczek. Gdy już wybierzemy miejsce montażu przystępujemy do wiercenia . Ja użyłem wiertła koronowego 32 plastik nie jest taki twardy i tu rada wiercić od spodu aby przypadkiem mocowania nie przewiercić . Jako korpus zabudowy użyłem złączki hydraulicznej 32mm. Po przymiarkach głośnika w obi idealnie nadaje się do tego celu w dodatku umożliwia ona regulacje konta nachylenia głośnika.
2. Po wywierceniu otworu i odpowiednim przycięciu rurki wszystko idealnie pasuje i na wcisk wskakuje P&P
3. Kolejny etap to kradniemy swojej lubej pończochę, rajstopy lub inne rajtuzy i modelujemy kształt. Należy mocno naciągnąć z każdej strony i na brzegach przyłapać klejem typu kropelka. Potem na nasączamy pończochę żywicą i czekamy aż osiągnie lekką sztywność wtedy możemy usunąć nożykiem nadmiar materiału. Teraz nakładamy matę szklaną 2 warstwy wystarczą po wyschnięciu brzegi wyrównujemy nożem do tapet.
4. Następny etap to szpachla. Nakładamy szpachle równomiernie na cała powierzchnię im cieńsza i warstwę położymy i dokładniej to zrobimy tym mniej szlifowania przed nami.
5. Po wyschnięciu przystępujemy po szlifowania ja użyłem do tego celu papierów 80, 100, 150, 360 oraz gąbki ściernej o gradacji 100 do wstępnego szlifowania. Tak wygląda to w trakcie prac, ewentualne ubytki w szpachli należy uzupełnić szpachlą i od nowa wyszlifować
6. Wykończenie to sprawa indywidualna ja użyłem matowego spreja 3 warstwy w odstępach 20 min . Zdjęcie na aucie. Wiem, że są nierówności trójkąt jeszcze raz zostanie szpachlowany i szlifowany, a docelowo myślę o floku….
Podłączać będę jak skończę 2 stronę i wbije się do znajomego do garażu
pozdro