Siłowniki klap (sprężyny gazowe) – 323 BJ
1, 2
jest prostszy sposób na siłowniki. pojawiły się w ofercie HARTa siłowniki do BJ za świetną cenę, pasują idealnie. Właśnie zamontowałem u siebie, kupiłem jeden prawy i wymieniłem. Wystarczy odkręcić dwie śruby na nadwoziu i tą kuleczkę na klapie. Wkręcamy 3 śruby i maska sama idzie do góry oraz ładnie się zamyka. Tu link – http://www.iparts.pl/czesc/sprezyna-gaz ... 50225.html
- Od: 22 lip 2011, 16:35
- Auto: mazda 323f bj 2000r 1.5
Witam
Zamówiłem na jutro siłowniki Magneti Marelli jednak mam pewne obawy. Sprzedawca powiedział mi, że MM nie ma rozgraniczenia na prawą i lewą sztukę, inne firmy mają. Czy ktoś z Was stosuje siłownik Magneti Mareli ?
Zamówiłem na jutro siłowniki Magneti Marelli jednak mam pewne obawy. Sprzedawca powiedział mi, że MM nie ma rozgraniczenia na prawą i lewą sztukę, inne firmy mają. Czy ktoś z Was stosuje siłownik Magneti Mareli ?
- Od: 10 gru 2010, 14:55
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.
Potwierdzam, że Hart (to samo co Triscan) z iparts jest ok, bo 2 godziny temu montowałem i wszystko pasuje idealnie. Nawet montaż jest łatwiejszy nowych, bo kulka jest odczepiana i ryglowana drucianą spinką. Jedyne 50 zł/szt za nowy, a nie 80 zł na szrocie za 15 letni siłownik 
W 323P (BA) a teraz w 323F (BJ) miałem 2 różne mocowania L i P, a kupowałem zamienniki i były identyczne z wyglądu jak oryginały.
W 323P (BA) a teraz w 323F (BJ) miałem 2 różne mocowania L i P, a kupowałem zamienniki i były identyczne z wyglądu jak oryginały.
- Od: 2 sie 2010, 14:14
- Auto: Mazda 323F , 1.5B, 1999 rok
(BJ) przebieg 112 tys.
No i zonk, siłowniki Magneti Marelli miały z dwóch stron mocowanie na kulki a ja nie mam zamiaru bawić się w jakieś rozwiercania, objechałem pół Lublina i nic, w końcu zamówiłem na iparts.pl jakieś siłowniki "z Sanoka"
Zobaczymy co to za cudo 
- Od: 10 gru 2010, 14:55
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.
1, 2