Mazda 323 98r 2.0DITD problem z licznikiem.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez saly » 6 kwi 2011, 06:27

Witam
Jestem tu nowy dlatego na wstępie chciałbym się przywitać. <jupi>
Mam problem z moją Madzią, pewnego dnia na liczniku pojawiły się same kreski.
Czy ktoś posiada wsad, czyli zawartość pamięci licznika.
Mam programator odczytałem pamięć w liczniku i jest prawie pusta, same śmieci.
Jestem z zawodu elektronikiem RTV mam programator i mógłbym sobie to naprawić tylko potrzebuje programu do pamięci.
Czy mógłby ktoś podać namiar gdzie go zdobyć.
saly

Postprzez freshbratek » 6 kwi 2011, 10:45

a ten problem pojawił sie w chwili kiedy zaczołeś tam grzebać???
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć !!!!
Forumowicz

Od: 28 lut 2008, 16:45
Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001

Postprzez StabiloBoss » 6 kwi 2011, 12:38

"Kręcącym" liczniki mówimy zdecydowane NIE !!!
Forumowicz

Od: 17 lip 2008, 14:06
Auto: była Mazda 323F BJ, 2.0 DITD,
jest M3 BK sedan, 1,6 Z6, 06r.

Postprzez Gustawpl » 6 kwi 2011, 21:24

Czy mógłby ktoś podać namiar gdzie go zdobyć.

Myślę że tylko serwis Mazdy może Ci pomóc – oni podłączą co trzeba i znowu bedzie wyswietlał przebieg ale bedzie to na pewno kosztować. Szczerze wątpię żeby ktokolwiek poza serwisem mógł Ci pomóc. Swoją drogą właśnie po kiego czorta tam grzebałeś?? <co?>
tekst: To kombi to twój nowy nabytek?? Rozbija mnie na części pierwsze

Drogi Niebieski Duchu. Dziękujemy za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice dolotu powietrza, turbo na łożyskach kulkowych i tytanowe zawory. Amen
Forumowicz

Od: 4 kwi 2011, 21:41
Auto: Mazda 323F BJ 1.6i ZM 16v 72KW 2001 Po lifcie wersja sport
Mazda 6 GH 2,5 2008r.

Postprzez saly » 6 kwi 2011, 21:52

Nigdy nie słyszeliślcie żeby pamięć się uszkodziła. Nic tam nie grzebałem, pamięć w maździe w liczniku jest zalana niebieskim lakierem żeby się do niej dobrać trzeba zdrapać lakier co pozostawia ślad po ingerencji.
Tylko czasem naprawdę pamięci się psują, żeby naprawić trzeba włożyć nową pamięć, wgrać wsad i ustawić licznik.
Jestem przeciwnikiem kręcenia, osobiście.
saly

Postprzez Gustawpl » 6 kwi 2011, 22:09

Sory zasugerowałem sie poprzednimi wypowiedziami i że się na tym znasz. Rzeczywiscie nic nie piszesz ze grzebałeś. Osobiscie nie znam nikogo komu by sie uszkodziła sama. Nadal podtrzymuje wypowiedź że serwis Mazdy tym ratunkiem jest lub ktoś kto w takim serwisie pracuje :) – google raczej mało pomocne jest w tym przypadku. Jak jesteś wawy to poleciłbym zadzwonić do warsztatu specjalizującego się w mazdach na broniszach (nazwa wyleciała z głowy) ale jak wpiszesz serwis mazda bronisze to wyskoczy. Na forum to szczerze wątpię że pomoc nadejdzie.
tekst: To kombi to twój nowy nabytek?? Rozbija mnie na części pierwsze

Drogi Niebieski Duchu. Dziękujemy za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice dolotu powietrza, turbo na łożyskach kulkowych i tytanowe zawory. Amen
Forumowicz

Od: 4 kwi 2011, 21:41
Auto: Mazda 323F BJ 1.6i ZM 16v 72KW 2001 Po lifcie wersja sport
Mazda 6 GH 2,5 2008r.