Reflektor przedni – awaria silniczka

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez 86wg » 8 sty 2011, 14:49

Po zmianie żarówki H4 na nową reflektor nie zachowuje się normalnie. po włączeniu świateł mijania i drogowych buczy silniczek od ustawiania świateł w prawej lampie z nieznanych mi przyczyn.
Gdy potrzęsie się reflektorem lub tym urządzeniem do regulacji świateł to buczenie ustaje ale jak już dotknie się którejś części buczy na nowo tak jak chciałby regulować żarówkę ale położenie świateł nie zmienia się. Gdy jest cicho i reguluje się światłami z auta to czasami też buczy.
Jaka może być przyczyna i czy trzeba będzie wymienić reflektor z silniczkiem na nowy?
Początkujący

Od: 8 sty 2011, 14:43

Postprzez magister82 » 8 sty 2011, 17:05

hm pewnie jakies zwarcie w silniczku, ja mam po prostu odłączony ten silniczek = usuniecie odpowiedniego kabla z wiązki nop i świeci chodz ...
Forumowicz

Od: 20 mar 2010, 10:54
Auto: 323F 98 1.5

Postprzez 86wg » 8 sty 2011, 23:59

całkiem możliwe że zwarcie. jeśli przesuwa się ręcznie samą żarówkę to przestaje silniczek buczeć, po chwli to samo. Już odłączyłem kostkę od silniczka. Na domiar złego w drógim chyba zaczyna się dziać to samo. HMM zaskoczyły mnie te awarie
Początkujący

Od: 8 sty 2011, 14:43