Witam!
Mam problem z tylną wycieraczką. Jak ją włączam to słychać jej głośną pracę. To samo się dzieje jak ją odciągnę od szyby. Czy to może być wina silniczka wycieraczki (kończy swój żywot), czy może trzeba tam coś "naoliwić"? Miał ktoś podobny problem? Co może być przyczyna takiej pracy wycieraczki?
Dziwne odgłosy tylnej wycieraczki
Strona 1 z 1
Mam podobny problem. Tylna wycieraczka glosno pracuje i nie mam pojecia co powoduje ten halas. Niestety nigdy nie mialem czasu sie za to zabrac i zlokalizowac przyczyne...
Jak ktos ma jakis pomysl to chetnie poczytam :–)
Jak ktos ma jakis pomysl to chetnie poczytam :–)
- Od: 15 cze 2007, 14:20
- Auto: 323F BJ 1.5 16v 1999r
nie wiem jak wyglada mechanizm wycieraczki w madzi ale ja mialem taki problem w starym vw golfie.Otoz do mechanizmu dostala sie wilgoc i zaczynalo zapiekac ruchome czesci.Pomoglo pol godzinki zabawy w rozkrecanie i troche wd40. I na koniec oczywiscie wymiana piora wycieraczki na nowe
- Od: 15 mar 2010, 20:44
- Auto: mazda 323f(bj) DiTD r.2001
Trzeba to wszystko rozebrać i użyć smaru miedzianego. Pomaga ale w 50% zupełnie cicho te wycieraczki nie będą nigdy chodziły bo taka już jest ich konstrukcja oraz wyciszenie i umiejscowienie mechanizmu.
RoadRunners Cruzing Squad
- Od: 8 maja 2007, 10:16
- Auto: była: Mazda 323 BG 1997
jest: Mazda 323 BJ 2003
Rozebrałem tylną klapę, no i po rozkręceniu mechanizmu tylnej wycieraczki mam problem z ustawieniem plastikowej zębatki na której jest specjalnie wycięta blaszka. Jakie jest ustawienie zębatki ze stykami?
Ostatnio edytowano 22 paź 2010, 21:56 przez cywil80, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 31 lip 2008, 08:43
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 '99
Strona 1 z 1