Złamane pokrętło fotela oparcia kierowcy.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez nosekBd » 2 mar 2010, 19:21

Witam--panowie urwało mi sie pokrętło oparcia kierowcy --jak to naprawić( wymienić na nowe pokrętło),ale jak.fotel jest znitowani.Prosze o porady .Pozdrawiam
Początkujący

Od: 25 mar 2007, 14:08
Auto: Mazda 323 f BJ 2.0 DITD 2000 r-Była
Mazda 6 121 KM GY 2003 r-Jest OBECNIE

Postprzez klicek » 3 mar 2010, 00:18

co prawda mi sie nie urwalo pokretlo od oparcia, ale od podnoszenia tylu siedziska, wiec odkrecilem samo siedzisko od spodu potem wzialem srubokret odgialem zatrzaski wyciagnalem caly mechanizm, tam sa 2 sprezynki, trzeba uwazac zeby nie wyskoczyly, hmm ale jak masz samo pokretlo plastikowe ulamane to to jest jakis moment, bo ono jest zamocowane na bolcu i zablokowane takim malym drucikiem oplatajacym wciecie w tym bolcu, wystarczy podwazyc go srubokretem i on sam zleci, sciagasz resztki pokretla, bierzesz ta zawleczke wkladasz w pokretlo i na koniec mocno nasuwasz na bolczyk az uslyszysz ze sie zatrzesnelo i git. No chyba ze to cos powaznego, bo pekla sprezynka i byla z tym kupa roboty, bo trzeba bylo je wyciagac ucinac, zaginac i skladac jeszcze raz, do tego bedzie Ci potrzebna pomoc jeszcze kogos ;)
Forumowicz

Od: 25 paź 2009, 21:30
Auto: Mazda323f BJ 99'

Postprzez nosekBd » 14 mar 2010, 15:05

Chodziło mi o ten bolec plastikowy na który wkładasz pokrętło--to własnie ułamałem przy samej d....Co z tym zrobić.
Początkujący

Od: 25 mar 2007, 14:08
Auto: Mazda 323 f BJ 2.0 DITD 2000 r-Była
Mazda 6 121 KM GY 2003 r-Jest OBECNIE