Zamiana kanapy z wersji dzielonej na pół na 2/3 z podłokietnikiem
Strona 1 z 1
Chciałbym się spytać czy ktoś już próbował dokonać zamiany kanapy w 323F BJ w wersji hatchback z takiej dzielonej na pól na dzieloną 2/3 z podłokietnikiem? Ze względu na narty z chęcią dokonałbym małej przeróbki. Pytanie drugie czy wiązałoby się to z rezygnacją z możliwości jej przesuwania?
- Od: 8 sie 2008, 22:35
- Auto: Renault Laguna 3 Grandtour 2.0PB 140 Dynamique, była Mazda 323F BJ 1.5 2000r, oraz VW Bora Kombi 1.6 2001 Highline
Taka kanapa wystepowala chyba tylko w samochodach po liftingu gdzie zrezygnowano z mozliwosci przesuwania. Mozliwe ze sie myle, ale podlokietnik widzialem tylko w po liftach
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Jest chyba też w przedliftach, a przesuwana kanapa w poliftowych też występowała chociaż rzadziej (ktoś na forum mi kiedyś poglądy naprostował, bo też tak myślałem
).
Problem chyba w tym, że te z podłokietnikiem sa od nieprzesuwanych kanap. Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach z allegro (oparcia mają bolce na górze do blokowania w jednej pozycji, czyli pewnie na sztywno łapią oparcia z nadwoziem za takie "ucha" – w przesuwanych tak być nie może; te z podłokietnikiem sa od razu z "boczkami", które w przesuwanych są oodzielnie, nie z kanapą).
Problem chyba w tym, że te z podłokietnikiem sa od nieprzesuwanych kanap. Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach z allegro (oparcia mają bolce na górze do blokowania w jednej pozycji, czyli pewnie na sztywno łapią oparcia z nadwoziem za takie "ucha" – w przesuwanych tak być nie może; te z podłokietnikiem sa od razu z "boczkami", które w przesuwanych są oodzielnie, nie z kanapą).
Borys napisał(a):Jest chyba też w przedliftach
Jest na pewno w przedliftach
Borys napisał(a):oparcia mają bolce na górze do blokowania w jednej pozycji, czyli pewnie na sztywno łapią oparcia z nadwoziem za takie
Dokładnie tak to wygląda.
Pozdrawiam
Dziękuje za wszystkie wypowiedzi!!
Myślę że może na lato się przymierze do zamiany, na razie nie za bardzo mam gdzie się rozłożyć aby spokojnie sobie pomajsterkować
Ciekaw jestem czy ma znaczenie czy kupie kanapkę po czy przed faceliftingiem? Czy muszę kupić ją od razu z jakąś ramą pod spodem jeżeli będzie nieprzesuwna aby zaadoptować do siebie? Orientuje się może też ktoś czy występowało więcej niż dwa rodzaje tapicerki? Wiem, wiem.. pytania, pytania i nie wnoszę za wiele do tematu, ale mam nadzieję że spotkam się ze zrozumieniem bo chciałbym sprawę poważnie przemyśleć przed wykonaniem, a okazje na alledrogo nie zdarzają się codziennie
Obiecuję że jeżeli zrobię przekładkę to fotorelacja Was nie ominie!! 
- Auto: Renault Laguna 3 Grandtour 2.0PB 140 Dynamique, była Mazda 323F BJ 1.5 2000r, oraz VW Bora Kombi 1.6 2001 Highline
Faktycznie widzę już różnice – tzn. na 100% nie dam rady mieć dalej przesuwnej montując dzieloną. Jednak jeżeli chodzi o boczki to wygląda że profil ten sam (moich osobno mocowanych jak i tych scalonych z kanapą w wersji 2/3) więc myślę że przełożyć się da. Niestety w tym momencie aby się upewnić muszę podjechać gdzieś na szrot i zobaczyć jak wygląda konstrukcja ramy od spodu bo tego na żadnej aukcji nie widać 
Strona 1 z 1