Witam
zakupilem mazde 323F BJ rok 1999 poj 1,5 beznyna. szukałem na forum ale ciezko znalezc cos podobnego.
Niestety denerwują mnie spryskiwacze bo ktos przy nich grzebał.
Podczas spryskiwania przednich szyb czyli przyciągnięcie dzwigni wycieraczek do kierowcy wycieraczki zaczynają wycierać ale działają [jakie?] zamiast PRZEDNICH spryskiwaczy.
Jesli włacze [jakie?] to właczaja sie przednie. Wyglada na to ze sa zamienione przednie spryskiwacze z tylnimi.
Czy ktos moze mi poradzic gdzie zamienic kablki w elektryce i jak aby problem rozwiazac?
Zamienione spryskiwacze przód/tył
Strona 1 z 1
Jeżeli masz jeden silniczek z którego wychodzą 2 węże to wystarczy obrócić wtyczkę tak aby zamienić 2 piny miejscami.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
Rozumiem z wtyczki zasilające do pompek sa takie same i beda pasowac. DZiekuje za rade
-
kubamisiura
Witam! jest jeszcze jedno rozwiązanie wystarczy zamienić wężyki na pompkach
jest to także przydatne gdy w trasie nagle siadzie ci spryskiwacz przedniej szyby ( przód i tył są identyczne), bo jeśli będziesz mieć skorodowaną obudowę pompki to wraz z wyciąganiem wtyczki zasilającej możesz wyrwać cala pokrywkę z szczotkami – mi się ta sztuka udała 
Strona 1 z 1