Witam
Chciałbym zamontować sobie pilota pod kierownice do radia. Wiąże się to z tym, że muszę przeciągnać jakoś kabel od pilota z kierownicy (czesci ruchomej), tak żeby nie przeszkadzał on w kręceniu. Macie pomysł jak to zrobić? Da się jakoś rozebrać kierownice lub kolumnę i wykorzystać przestrzeń w której idą kable od klaksonu i poduszki? Mam Mazde 323f BJ r99 kierownica bez skóry ta podstawowa.
dzieki za pomoc
Jak przeciągnąć kabel z kierownicy pod kokpit?
Strona 1 z 1
Na kierownicę prąd z kolumny idzie przez taśmę, nie żadne kable. Do taśmy się nie podłączysz, musisz sam coś kombinować. Swoją drogą, skoro ktoś skonstruował pilota montowanego na kierownicy i z okablowaniem to w instrukcji powinno być opisane, jak to zamontować. Większość niefabrycznych pilotów z uwagi na ten problem ma sterowanie na podczerwień, etc.
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
No właśnie mam pilota na podczerwien, tylko ze ta podczerwien kompletnie nie łapie w ustawieniu w tym aucie. Pilot to kenwod kca-rc700a, który ma nadajnik na 10cm kabelku i zwyczajnie chciałbym go przedluzyc i nadajnik zamontowac na stałe w miejscu, w którym będzie widział radio.
- Od: 15 sie 2009, 12:16
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 99r.
No to kombinuj. Z tym że tak, obok kierownicy kabla nie puścisz, przez środek też nie, chyba, że przez środek wielowpustu (jeśli jest prześwit – nie rozbierałem, nie wiem). Jak owiniesz dookoła to będzie się skręcał – całkiem niepraktyczne. A jakoś z tyłu kierownicy za wieńcem, nie da się tego nadajnika umieścić, żeby łapał połączenie z radiem?
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
Niestety jest bardzo ciężko. Za duże kąty są pomiedzy radiem a nadajnikiem. Jeżeli znajde już miejsce w którym nadajnik działa, wystarczy ze przekręce minimalnie kierownice i juz nie odpowiada.. dość irytujące.
- Od: 15 sie 2009, 12:16
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 99r.
A wymieniałeś w tym pilocie baterie?! Spróbuj, może aktualne już powoli są na wyczerpaniu i przez to masz kiepski sygnał.
Testowane na pilotach RTV, pilotach od centralnego zamka w aucie. klawiaturze i myszce bezprzewodowej

Testowane na pilotach RTV, pilotach od centralnego zamka w aucie. klawiaturze i myszce bezprzewodowej
az mi sie przypomniala anegdota z kolesiem ktory zlecil jakiejs firmie montaz zestawu glosnomowiacego z mikrofonem na kierownicy.pytali sie czy czesciej skreca w lewo czy w prawo bo nie wiedza jak kabel zawinac
na upartego chyba da sie podlaczyc to zamiast klaksonu(w koncu tam tez sa kable)ale klaksonu nie bedzie.w sumie rzadko sie go uzywa.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Może wykorzystaj kostkę która jest pod poduszką pod instalację pilota do radia 2DIN. Sciągnij poduszkę i wszystko będziesz wiedzaił... sama kostka ma 3 przewody jednen to chyba masa do poduszki a dwa są wolne i czekają na Ciebie 
Motocykle są wszędzie.... no i mazdy 
- Od: 2 lip 2006, 12:53
- Auto: 6-ka 2.0 Diesel 140 KM 2008 rok
Strona 1 z 1