witam wszystkich!
mam okazję kupić mazdę 323f bj 2.0 ditd z 2001r. i stąd pytanie do użytkowników tego modelu, jakie kontrolki powinny się zaświecić przy włączeniu zapłonu? po przekręceniu kluczyka nie palą się kontrolki abs-u ani poduszek powietrznych, i nie wiem czy tak ma być, czy zostały odłączone i są ukryte przez sprzedającego usterki auta. proszę o odpowiedź i ewentualnie zdjęcie zegarów po włączeniu zapłonu.
ps. kontrolki świateł mijania nie ma ten model prawda?
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
podświatlane kontrolki przy włączeniu zapłonu
Strona 1 z 1
ciekawy323 Kontrolki ABS i poduszek muszą świecić obowiązkowo przez kilka sekund od włączenia zapłonu (tak samo jak kontrolka TCS). Jeżeli tak nie jest to sprzedawca coś chce ukryć. Może wmawiać, że się spaliły, ale ja bym nie wierzył w takie bajki. Tak samo jak klima – ma działać, a przeważnie tłumaczą, że nie nabita.
Niestety kontrolki świateł mijania nie ma w tym modelu. W dieslu pewnie jest jeszcze kontrolka świec żarowych.
Niestety kontrolki świateł mijania nie ma w tym modelu. W dieslu pewnie jest jeszcze kontrolka świec żarowych.
- Od: 17 wrz 2008, 08:24
- Auto: Mazda 323f BJ '02 ZM
JanuszM napisał(a):ciekawy323 Kontrolki ABS i poduszek muszą świecić obowiązkowo przez kilka sekund od włączenia zapłonu (tak samo jak kontrolka TCS). Jeżeli tak nie jest to sprzedawca coś chce ukryć. Może wmawiać, że się spaliły, ale ja bym nie wierzył w takie bajki. Tak samo jak klima – ma działać, a przeważnie tłumaczą, że nie nabita.
tak myślałem, że coś jest nie tak jak być powinno. a to TCS to co to jest i jak wygląda kontrolka?
klima działa sprawdzałem.
- Od: 5 sie 2009, 10:05
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2001r.
T- track C- control S-system czyli kontrola trakcji włącznik jest umieszczony w tunelu środkowym obok rączki ręcznego. Włączasz nim lub wyłączasz kontrolę trakcji. W pozycji wyłączonej powinna się świecić kontrolka na liczniku.
ok dziękuję wam bardzo za pomoc. jeszcze raz wszystko posprawdzam.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 5 sie 2009, 10:05
- Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2001r.
Strona 1 z 1