lampa tylna
Strona 1 z 1
Miałem ostatnio przykrą przygodę. Zatrzymałem przepisowo przy krawężniku w rządku za innymi samochodami, poszedłem załatwić sprawę a po powrocie na jezdni znalazłem swoją tylną lewą lampę. Sprawca uciekł. Szukałem takiej części na aukcjach ale mam pewną wątpliwość. Mam BJ-tkę z 2000 r. tuż przed liftingiem. Znalazłem parę ofert ale przeważnie z 2001 lub 2002 r. Wizualnie wydaj mi się że te lampy są takie jak moja ale nie mam pewności ( może są jakieś różnice w mocowaniu albo w elektryce). Może ktoś z Was wie czy mogę zaryzykować. Z góry dziękuję za info.
- Od: 8 sie 2008, 16:08
jezeli lampy z tych ofert maja identyczny klosz jak Twoja to bedzie pasowac, jezeli jednak sa tam juz te okragle lampki mocowanie jest takie samo ale elektrycznie to juz nie to, inna kostka jest z tego co mozna wyszytac na forum
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Są identyczne, nie mają jeszce tych okrągłych kółek. Dzięki bardzo
bedzie pasowac
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Te z okrągłymi światłami tak jak pisze Mako to mają już inną wiązkę i są na tzw. żarówki całoszklane (droższe i ciężkie do dostania) jeśli dobrze pamiętam. Zewnętrznie (mocowania) będą pasować. Ale jeśli z podłużnymi to nie ma różnicy.
Serdeczne dzięki. W takim razie już kupuję i zakładam 

Mam pytanko, zmieniał ktoś tylne lampy z przed liftu na po lifcie ? bo raczej za duzo problemów z tym nie powinno być ?
-
Equation
Witam, zacznij od bezpiecznika, później sprawdź przycisk czy działa prawidłowo(czy ma styk) a na końcu zostanie Ci do sprawdzenia cały układ czyli kabelki i przekaźnik jeżeli taki jest.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Borys, w BA na sam koniec produkcji wstawiali np przelaczniki w konsoli srodkowej na linki zamiast potencjometrow – moze na koniec produkcji BJ czyscili magazyny z lamp?
Albo lampy zmienione po stluczce (?)
Albo lampy zmienione po stluczce (?)
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
strOOs napisał(a):Borys, w BA na sam koniec produkcji wstawiali np przelaczniki w konsoli srodkowej na linki zamiast potencjometrow – moze na koniec produkcji BJ czyscili magazyny z lamp?![]()
Prędzej obstawiałbym wersje na jakiś dziki rynek typu benelux, a nie wietrzenie
Ja mam po lifcie i właśnie autko jest z Belgii, gdzie tylne światła są takie jak przed liftem czyli bez okrągłych wstawek lamp.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Strona 1 z 1