Rozmawiałem ostatnio ze smirnofem i jeśli chodzi o mazdę 626GF polecał BERU, trochę tańsze od NGK, ponoć równie dobre.
Uważa również, że do tego modelu NGK produkowane są jako nieliczne w EUROPIE a nie w JAPONI (ponoć klienci kupują je bo myślą, że japońskie).
BERU równie dobrze, płacę za nie ok 225 zł chyba.
Problem z nowymi przewodami WN
- Od: 19 sty 2008, 19:08
- Auto: VW B5(3B) 2.5 TDI V6 150KM AFB
bojownik napisał(a):Rozmawiałem ostatnio ze smirnofem i jeśli chodzi o mazdę 626GF polecał BERU, trochę tańsze od NGK, ponoć równie dobre.
Uważa również, że do tego modelu NGK produkowane są jako nieliczne w EUROPIE a nie w JAPONI (ponoć klienci kupują je bo myślą, że japońskie).
BERU równie dobrze, płacę za nie ok 225 zł chyba.
Polecam zarówno BERU jak i smirnoff'a, u którego kupiłem te przewody. Naszukałem się, na zmieniałem i dopiero jak trafiłem na Beru to zapomniałem co to są kłopoty z przewodami WN. Jeżdżę również GF FS w dodatku na LPG. Te Beru przetrwały już jakieś 30kkm
Pozdrawiam serdecznie
medeneś
medeneś
- Od: 23 sie 2005, 21:42
- Auto: 626 GF FS '97 LPG SGI
Witam
Jak zmienialem kable to kupilem ori, bo mialem wylamane uchwyty. W kazdym badz razie chcialem tylko napisac zeby uwazac z kablami "NGK". Napisalem w nawiasie dlatego, ze polecilem takie kable koledze wprawdzie do innej marki samochodu, ale zawsze. Kupil i na drugi dzien troche sie nasluchalem. Mowil, ze ma lampiony pod maska. Nie chcialem wierzyc, ze to prawda wiec poszedlem to obejrzec. Jak zobaczylem kable to o malo sie nie rozesmialem. Kable wygladaly jakby jakis koles skladal w domu a napisy przenosil kalka na przewody. Poprostu zwykla podrobka. Uwazam wiec, ze prawdziwe NGK sa jak najbardziej w porzadku, ale trzeba uwazac na podrobki. Oczywiscie nalezy pamietac, ze wszystko moze sie popsuc.
Pracuje w branzy elektronicznej i spotyka sie czesci (polprzewodniki) wartosciowo rowne 1pln/szt podrabianymi gdzies a co tu mowic o kablach za 200pln. Co ciekawe producenci wcale nie sa zainteresowani likwidacja procederu. Poprostu odsylaja do swoich autoryzowanych dystrybutorow gdzie towar jest pewny.
Pzdr
Jak zmienialem kable to kupilem ori, bo mialem wylamane uchwyty. W kazdym badz razie chcialem tylko napisac zeby uwazac z kablami "NGK". Napisalem w nawiasie dlatego, ze polecilem takie kable koledze wprawdzie do innej marki samochodu, ale zawsze. Kupil i na drugi dzien troche sie nasluchalem. Mowil, ze ma lampiony pod maska. Nie chcialem wierzyc, ze to prawda wiec poszedlem to obejrzec. Jak zobaczylem kable to o malo sie nie rozesmialem. Kable wygladaly jakby jakis koles skladal w domu a napisy przenosil kalka na przewody. Poprostu zwykla podrobka. Uwazam wiec, ze prawdziwe NGK sa jak najbardziej w porzadku, ale trzeba uwazac na podrobki. Oczywiscie nalezy pamietac, ze wszystko moze sie popsuc.
Pracuje w branzy elektronicznej i spotyka sie czesci (polprzewodniki) wartosciowo rowne 1pln/szt podrabianymi gdzies a co tu mowic o kablach za 200pln. Co ciekawe producenci wcale nie sa zainteresowani likwidacja procederu. Poprostu odsylaja do swoich autoryzowanych dystrybutorow gdzie towar jest pewny.
Pzdr
SHY
Ja natomiast polecam kable marki Seiwa zakupione u Smirnoffa, chlopak takie doradzil z racji tego ze szkoda mi bylo kupy forsy na NGK i nie zaluje ani jednej zlotowki (a bylo ich sto parenascie). Kable za soba maja 50kkm i jest wporzadku, FS idzie jak burza.
Nie testowane na podtlenku LPG
Nie testowane na podtlenku LPG

Tanie nie zawsze znaczy zle. Kiedys wymienialem pasek klinowy od alternatora. Kupilem ori Made in Belgium. Myslalem, ze jest super, ale po jakims czasie zaczal piszczec. Naciagalem i kiszka. Dalem za niego chyba kolo 55 pln. Wkurzylem sie i pojechalem do mechanika (kiedys pracowal w serwisie mazdy) no i zobaczyl o co chodzi i od razu stwierdzil, ze te paski to szmelc. Najlepsze, ze powiedzial iz pasek co wchodzi na montaz fabryczny kosztuje 15 pln (wtedy) a jest marki Bando http://www.bando.co.jp (dla mnie nieznanej zupelnie).
Pzdr
Pzdr
SHY