Witam wszystkich,
CZy ktoś z was zetknął się w jakiś sposób z niesprawnymi/zużytymi siłownikami bagażnika w wersji 323F,BJ z 99'.
Interesuje mnie koszt zakupu siłowników dedykowanych do tego modelu, lub adaptację jakiś innych, które występują na rynku. Czy ktoś wie , jaka powinna być wartość siły tych siłowników?
siłowniki bagażnika
Strona 1 z 1
Znalazłem zamienniki w inter carsie od toyoty corolli kombi z lat 87-92 z wartością siły 400N, założyłem tylko 1 i mam problem ponieważ wyprzedali "leżaki magazynowe" i nie mogę dostać prawej strony. Dodam, że siłownik od corolki pasuje.
-
pelikan
Sprężyna gazowa pokrywy bagażnika
LESJÖFORS
8155420
8155421
www.peze.pl 116 brutto za sztukęw intercarsie prawie 150 zl
Poszukam taniej.
LESJÖFORS
8155420
8155421
www.peze.pl 116 brutto za sztukęw intercarsie prawie 150 zl
Poszukam taniej.
- Od: 14 cze 2007, 23:31
- Auto: Mazda 323f 2.0DTVi 2000r RF2A
Poszukajcie w sieci sklepów Auto Land tam też mają sporo części do Mazd.
Ja też miałem taki problem. Na allego czasem można dostać zamienniki lub oryginały do BJ w cenie do ok. 200 zł za komplet. Mnie znajomy dopasował siłowniki od innego modelu. Wyszło taniej ale tej opcji nie polecam. Trudno jest dobrać siłowniki o podobnej charakterystyce. Moja klapa otwiera się teraz ze znacznie większym impetem a zamyka się ciężej niż wcześniej. Założenia jednego siłownika też nie polecam. Szybko pada.
- Od: 8 sie 2008, 16:08
Witam ja mam problem bo musze wymienic obydwa bo sa calkowicie zuzyte pytalem sie w sklepie to koles powiedzial ze zamiennikow nie poleca bo jest to jakis shit ktory koszutuje 160 zl za komplet ale mowil o jakiejs firmie z chin ktora robi bardzo dobre zamienniki i napewno by sie cos dobralo i sa tansze. Ale ogolnie nowy silownik do mazdy kosztuje jakies 120 zl za szt
Urbinio
- Od: 16 gru 2008, 18:07
- Auto: Mazda 323F BJ
Strona 1 z 1