Chciałem zapytać czy to normalne czy nie, że na biegu jałowym przy stałych obrotach 650 rpm po przyświeceniu lampą stroboskopową na znaki ustawienia zapłonu wyraźnie widać jak one pływają (Odchylenia od 10 stopni są o +/-2) . Wydaje mi się, że powinny stać w miejscu nieruchomo, czy może się mylę? Jaka może być ewentualnie przyczyna takiego zachowania? Koniec aparatu?
Falujące znaki ustawienia zapłonu na biegu jałowym
Strona 1 z 1
Witam,
Chciałem zapytać czy to normalne czy nie, że na biegu jałowym przy stałych obrotach 650 rpm po przyświeceniu lampą stroboskopową na znaki ustawienia zapłonu wyraźnie widać jak one pływają (Odchylenia od 10 stopni są o +/-2) . Wydaje mi się, że powinny stać w miejscu nieruchomo, czy może się mylę? Jaka może być ewentualnie przyczyna takiego zachowania? Koniec aparatu?
- Od: 13 maja 2008, 23:21
- Auto: Mazdza MX3 '97 1.6i 16v (B6D) – byłe...
Chyba się mylisz jeżeli auto nie pracowało w trybie serwisowym to norma.
Jeżeli auto było jednak w trybie serwisowym to coś nie tak ( miałeś zmostkowane TEN i GND w złączu Diagnosis ?)
Pozdrawiam
Jeżeli auto było jednak w trybie serwisowym to coś nie tak ( miałeś zmostkowane TEN i GND w złączu Diagnosis ?)
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
gregorius 323 F właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem
Właśnie nie uruchamiałem silnika w trybie serwisowym i się zastanawiałem czy w trybie serwisowym to się stabilizuje? Mam nadzieję, że tak, a wtedy wszystko jest ok. Sprawdzę to w weekend.
Dzięki serdeczne za odpowiedź pozdrawiam.
- Od: 13 maja 2008, 23:21
- Auto: Mazdza MX3 '97 1.6i 16v (B6D) – byłe...
Strona 1 z 1