Witam koledzy mam drobny problem :
Posiadam Mazde MX3 1,6 z gazem do wczoraj odpalal bez problemu na benzynie dodam ze zawsze mam pół zbiornika na gaz przełączana jest dopiero po nagrzaniu . natomiast wczoraj jak jechałem do miasta działało wszystko git tak jak zawsze ale jak już miałem wrócic stworzył się problem ponieważ samochód niechciał odpalić więc przełączyłem go na gaz i na gazie odpalił bez przeszkód co sie mogło stać??
Problem z Mazda na benzynie
Strona 1 z 1
Kolego problemów może być wiele, ale jeżeli idzie na gazie a na benzynie nie, a masz sekwencję(??) to problem może być z wtryskami, bo w sekwencji masz osobne wtryski do gazu wkręcone w kolektor dolotowy... Znajomy miał tak w BMW, wymienił wtryski i jest OK. A tak dla żartu to moja Maździa miała wczoraj odwrotnie, był rano przymrozek i bez problemu zapaliła na benzynce, po rozgrzaniu chciałem przerzucić na gaz a on zgasł
Próbowałem kilkakrotnie, w drodze powrotnej z pracy również to samo. Dziś rano było trochę cieplej i bez problemu wszystko działa przerzuca na gaz jak zawsze
Co to może być??

- Od: 19 paź 2009, 19:24
- Auto: 323c (BA) 1.5 16V '97 + LPG
z tym odwrotnie to moze byc taka sytuacja ze zaworek od gazu sie przytarł i sie nie otworzył albo masz wywalone piny w centralce do przełaczania gazu i cos nie załaczyło
A drugi kolega to naprawde na benzynie moze byc wiele problemow
a z tym BMW
to mu dlatego wymienili wtryski od gazu bo pewnie przepuszczały gaz i jak w kolektorze sie nazbierało tego gazu to na benzynie bez tlenu nie zapali częsta przyczyna
sprawdz pompe paliwa czy ja wogole słychac!jak sie zakreci rozrusznikiem![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A drugi kolega to naprawde na benzynie moze byc wiele problemow
a z tym BMW
to mu dlatego wymienili wtryski od gazu bo pewnie przepuszczały gaz i jak w kolektorze sie nazbierało tego gazu to na benzynie bez tlenu nie zapali częsta przyczyna
sprawdz pompe paliwa czy ja wogole słychac!jak sie zakreci rozrusznikiem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 3 gru 2009, 02:37
- Auto: mazda 323f 92 r <BG> 1,6 B6
rafkol3 muszę jechać z tym do gaziarzy. Niestety u mnie w okolicy nikt nie obsługuje instalacji firmy ZENIT
Poprzedni właściciel takową założył (po taniości oczywiście) i musze zapylać tam gdzie to wmontowali aż pod Sochaczew 

- Od: 19 paź 2009, 19:24
- Auto: 323c (BA) 1.5 16V '97 + LPG
Strona 1 z 1