Mazda po wciśnięcu gazu do deski zaczyna przerywac
1, 2
MX3 GREEN moze woda podczas odparowywania gdzies sie tam dostala.auto postalo wiec sie skroplila i teraz pojawiaja sie efekty.na forum jest fotorelacja z naprawy aparatu p5(chyba) ale w sumie to one sa dosyc podobne.rozkrec go wg fotorelacji i porzadnie wysusz.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
sam juz niewiem ,wymienilem filtr paliwa myslalem ze to jego wina poprawiło sie ale jechała ładnie tak to 3 tys a potem traciła na mocy.
Poruszałem przewodami to teraz już całkiem przerywa może świece juz wypalone i przewody dwa lata temu były wymieniane
Poruszałem przewodami to teraz już całkiem przerywa może świece juz wypalone i przewody dwa lata temu były wymieniane
- Od: 26 maja 2008, 23:09
- Auto: Mazda mx3
obroty na luzie falują?
a widać iskrzenie ?jakiej firmy kable,ruszałeś na zapalonym silniku?
MX3 GREEN napisał(a):Poruszałem przewodami to teraz już całkiem przerywa
a widać iskrzenie ?jakiej firmy kable,ruszałeś na zapalonym silniku?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
obroty nie faluja na luzie do odcinki nawed nieprzerwie dopiero podczas ostrzejszego dodawania gazu zaczynaja sie problemy tak do 4 tys słapnie popuszcze mu z gazu to ożywa ,końcówki na jednym przewodzie sa zasniedziałe wyczysciłem je ale to tylko pogorszyło sprawe,miałem tak kiedys kiedys to wymienilem swiece i przewody i przez dwa lata było cacy,a to napewno nie kopułka bo suchutko wniej jest
- Od: 26 maja 2008, 23:09
- Auto: Mazda mx3
a miedzy przepływką a przepustnica w Mxie jest taka gumowa rura?Zobcz czy jest szczelna,jak ciągnie lewe powietrze to bedzie przerywać.I sprawdz kable najlepiej jak jest ciemno czy nie maja przebicia.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
posprawdzaj dokładnie kable, może któryś nie jest dobrze wciśnięty w kopułkę aparatu zapłonowego (miałem podobnie, gdy wyjmowałem kable, po czym umieszczałem z powrotem w kopułce i tam dobrze nie stykały)
Hmm może ja cos dołożę. Mialem ten sam problem do 3 tys jechal fajnie pozniej jakas dziura i bardzo slabo ciagnal (zaczelo sie tak nagle). Pojechalem z tym do mechanika, powiedzial ze to "elektryka" zostawiajac go zrobil mi to i auto smiga dalej hh. Masz LPG? Sprawdz kabel przy przeplywomierzu... odlacz i zobacz czy jezdzi prawidlowo...
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Hmm może ja cos dołożę. Mialem ten sam problem do 3 tys jechal fajnie pozniej jakas dziura i bardzo slabo ciagnal (zaczelo sie tak nagle). Pojechalem z tym do mechanika, powiedzial ze to "elektryka" zostawiajac go zrobil mi to i auto smiga dalej hh. Masz LPG? Sprawdz kabel przy przeplywomierzu... odlacz i zobacz czy jezdzi prawidlowo...
sora net sie zawiesil ;p
moze źle powpinałeś przewody?? tzn. nie na swoje miejsca
Pod maska pod sama szyba po prawej stronie masz (patrzac od przodu auta) sa 2 kostki z kabelkami. Mialem to samo i mi to ywmienili ;p Mowili ze to moze byc przez to... ale nie wiem czy wymienili cos jeszcze. Ale to zmienili hh
Nie wiem jak w innych ale w v6 tak jest...
Nie wiem jak w innych ale w v6 tak jest...
Pewnie tak ;p
- Od: 3 gru 2009, 02:37
- Auto: mazda 323f 92 r <BG> 1,6 B6
te objawy co pisałem na poczatku to typowe objawy złej wydajnosci pompy paliwa pamietak przy wymianie pompy o wymianie filtrów
filtr paliwa i sitko
a jak na dnie zbiornika sa opiłki i brud to jak tego nie wyciagniesz to czeka cie wymiana pompy:]
filtr paliwa i sitko
a jak na dnie zbiornika sa opiłki i brud to jak tego nie wyciagniesz to czeka cie wymiana pompy:]
- Od: 3 gru 2009, 02:37
- Auto: mazda 323f 92 r <BG> 1,6 B6
1, 2