Z gory dzieki
MX – 3 Generalne rozpoznanie :) ( HP i sprzeglo )
Strona 1 z 1
Jak rozpoznac ktora to wersja B6 90hp czy 107hp, to jedno pytanie i kolejne jakie sprzeglo, widzialem ze 3 rozne. Kazde rozni sie rozmiarem, co najsmieszniejsze kaze zekomo jest do silnika B6 DOHC ... Mam zamiar wymienic je jeszcze w tym tygodniu a nie bardzo wiem ktore zamowic..
Z gory dzieki
Z gory dzieki
- Od: 31 maja 2009, 15:20
- Auto: MX – 3 1.6 16V DOHC 1997r.
B6 SOHC 88 kucy, DOHC 107 kucy – wystarczy rzut oka pod maske – jeden walek ma inny dekiel i tyle. Nie da sie nie rozronic, a nie ma wersji DOHC majacych 88 koni. A co do sprzegla – wystarczy znalezc sesnownego sprzedawce, podac VIN pojazdu i wszystko bedzie dobrze 
Xenocyd napisał(a):nie ma wersji DOHC majacych 88 koni.
To jeszcze pikus
Na allegro juz chyba z rok koles sprzedaje 1,8 V6, a pod maska dumnie pokazany silnik taki jak u mnie z napisem dohc

Nawet mu kiedys napisalem ze ma inny silnik i ze nie jest bezwypadek tak jak pisal, a on mi odp ze jak nie jestem zainteresowany to mam spadac hehe Taka zielono-czara po tuningu na 17
Pozdrawiam Bogdan
Moja MX-3:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/MX-,3/51151
Sprzedam różne części do MX-3
Moja MX-3:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/MX-,3/51151
Sprzedam różne części do MX-3
- Od: 23 cze 2008, 01:32
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V B6 DOHC
Sprzeglo generalnie zrobilem, ale kosztowalo mnie to troche nerwow.... Nie wiem dlaczego, ale moj egzemplaz ma inne sprzeglo niz reszta... Do silnikow B6 DOHC Montowane sa dwa rodzaje 190mm i 215(225) z iloscia 20stu frezow... Wiec zamowilem to wieksze, a tutaj sie zaczelo . Sprzeglo oczywiscie dostalem poczta kurierska bez zadnego problemu po czym oddalem auto na warsztat... po kilku godzinach dwoni do mnie mechanik i mowi ze to nie to, ze za duze. Myhsle ok, chwytam za telefon i dwonie do firmy czy zamienia na mniejsze, tutaj rowniez nie napotkalem na zadne przeszkody. W efekcie koncowym pojechalem do tej firmy okolo 200 KM zabierajac ze soba stare na wzor. Co sie na miejscy okazalo moje bylo 200mm i 21 frezow typ jaki byl montowany w pozniejszych 323 czy jakos tak i do silnikow 1.5....
- Od: 31 maja 2009, 15:20
- Auto: MX – 3 1.6 16V DOHC 1997r.
Slasher napisał(a):To jeszcze pikus
Na allegro juz chyba z rok koles sprzedaje 1,8 V6, a pod maska dumnie pokazany silnik taki jak u mnie z napisem dohc
Nawet mu kiedys napisalem ze ma inny silnik i ze nie jest bezwypadek tak jak pisal, a on mi odp ze jak nie jestem zainteresowany to mam spadac hehe Taka zielono-czara po tuningu na 17
Hm, jeśli myślimy o tej samej to ma ona na aukcji napisane 1.8 faktycznie, bo jest po swapie na BP bodajże. No ale to nie V6
- Od: 4 sie 2008, 21:13
- Auto: Mx-3
Strona 1 z 1