MX-3 Dymi.
Strona 1 z 1
Witam jestem tutaj nowym użytkownikiem, chciałbym wiedzieć co się dzieje z moją Madzią:( gdyż dodam gazu to z rury wydechowej wydobywa sie biały dym i pachnie on benzyną niewiem co z tym zrobic jak temu zapobiec i w ogóle. Silnik to 1.8 V6 24V. Proszę o pomoc
- Od: 5 kwi 2009, 17:35
- Auto: MX-3 1.8 V6 24V
Własnie o to chodzi że nic nie ubywa... rocznik 91 275 tyś. nalatane.
jezeli bialy dym nie jest zbyt gesty i pojawia sie po odpaleniu zimnego to jest woda,a zapach przez ssanie.ale jezeli po dobrym nagrzaniu jest to samo to albo pali olej albo plyn chlodniczy.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
W sumie to jakby olej palił to z mojego doświadczenia dym byłby niebieski. Ale to jest dziwne bo żadnego płynu nie ubywa. Jeśli już to śladowe ilości. Ratuje pewnie tylko uszczelka pod głowicą. Tylko jak dojść pod którą?
mam podobny problem, przyznam jestem trochę spanikowany, kopcenie pojawia się szczególnie po odpaleniu samochodu po nocy, w momencie dodania gazu pojawiają się kłęby biało niebieskiego dymu, gdy silnik osiągnie normalna temperaturę pracy kopcenie ustaje. To chyba nie jest do konca normalne zachowanie hm? czyżby nieubłaganie zbliżał się remont silnika ?:(
- Od: 17 kwi 2009, 14:20
- Auto: Mazda MX-3 1.8i V6 24V – EC K8
po nocy bialy dym to narmalne w kazdym aucie ale niebieski nie jest czyms zupelnie normalnym
- Od: 1 lut 2009, 21:49
- Auto: mazda mx-3 v 6:)byla
jest honda civic 1.6 vti
snajperrek napisał(a):Własnie o to chodzi że nic nie ubywa... rocznik 91 275 tyś. nalatane
Nie wierzę
pozdrawiam
- Od: 29 mar 2008, 17:17
- Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe
Jak ma moc to nie ma sie czego obawiac. Moja Mx-3 tez bierze olej malo bo malo ale bierze ;p. po odpaleniu zawsze mam dymek ale jak silnik sie nagrzeje przestaje 
-
CichySD
Trochę to bez sensu bo jak już pali olej to i ciśnienie w cylindrach nie jest takie jak powinno być. Jeśli dymi bo przewala olej to spadek mocy jakiś być musi.
Całość jest mega popaprana bo chyba łatwiej w takiej sytuacji strzelić swap silnika niż reanimować stary.
pzdr
Całość jest mega popaprana bo chyba łatwiej w takiej sytuacji strzelić swap silnika niż reanimować stary.
pzdr
- Od: 29 mar 2008, 17:17
- Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe
Bardzo dobre osiągi, nawet porównywalne nie gwarantuja nadal, że silnik trzeba wartości fabryczne, albo chociaż blisko nich jest.
To tylko hamownia prawdę powie. Już nie raz ktoś się zgubił z bardzo dobrego silnika jak hamownia pokazała 20-30 koni mniej
To tylko hamownia prawdę powie. Już nie raz ktoś się zgubił z bardzo dobrego silnika jak hamownia pokazała 20-30 koni mniej
robi sie coraz cieplej wiec poranne dymienie powinno w wiekszosci przypadkow ustac lub bardzo sie zmniejszyc.przed zima znowu pojawia sie pewnie posty o kopceniu
co do osiagow i spalania oleju to mam prawie idealna serie sprawdzona na hamowni bioraca ponad litr na 3000km.
arias w zimie KAZDE auto wali bialym dymem.niektore mniej,niektore wiecej ale kazde kopci.tez dlatego tematow o dymieniu przybywa zima.w sumie kiedys sam sie balem czy cos sie nie dzieje,ale forum pomoglo spac spokojnie.
OT.jak tam zmiana skrzyni,pomogl moj wykres??
OT.jak tam zmiana skrzyni,pomogl moj wykres??
Suloo – tymczasowo musialem sie wypisac z tego projektu – za duzo glosow ze jednak skrzynie nie bedzie pasowac sie pojawilo... a wykres pomoze nawet bardzo – niebawem bede robil do niego porownanie swojej Mazdy... 
:D
- Od: 10 wrz 2008, 08:49
- Auto: Seat Ibiza ASZ :)
Strona 1 z 1