mam juz przejechane 175tys i zaczyna brac olej prosze o pomoc i jaka jest cena
pierscienie tłokowe
Strona 1 z 1
na forum znajdz kolege Smirnoff lub namiar na niego www.carspeed.pl
godny polecenia,z pewnoscia pierscionki dostaniesz i to w najlepszej cenie.Chwale go,bo sam od niego kupuje i jest mioooodzio
godny polecenia,z pewnoscia pierscionki dostaniesz i to w najlepszej cenie.Chwale go,bo sam od niego kupuje i jest mioooodzio
-
waldii
sepamx3 napisał(a):oki dzieki mam nadzieje ze to cos da
z pewnoscia.On ma wszystko (oprocz mózgu DODY oraz stanika Cichopek)
Koniecznie daj mu znac czy jest to wersja Kanadyjska( w owej wystepowaly w tych silnikach inne pierscionki olejowe)
-
waldii
sepamx3 a nie masz jakiegos wycieku????Mozliwe,ze pierscienie.Olejowe przy stosowaniu oleju mineralnego lub nie wymieniajac na czas potrafia sie zapiec.Takze mozliwosc jest.Zamow tez uszczelniacze trzonkow zaworowych wtedy bedzie git.Koszt niewielki,ok.80zl a za jedna robota.U niego dostaniesz wsio.Dobra uszczelke pod glowice,pierscionki,uszczelki pod kolektory i owe uszcz.trz.zaw.Pod miska olejowa jest sylikon,bez uszczelki.Powodzenia
-
waldii
Na aparacie zaplonowym masz zwykly oring bylo na forum jaki rozmiar.A po remoncie radze zalac 10W 40
-
waldii
175 tys to juz czas chyba nie
Ja mam ponad 270.000km i jakoś bez problemu osiągnął taki przebieg. Szczerze to wątpię aby był to ori przebieg. Ja nie wymieniałbym na razie pierścieni. Jeśli nie ma wycieków to zrób płukankę silnika i zalej półsyntetykiem 10W 40 i zobacz co się będzie działo. Mój brat przeszedł na półsyntetyk z minerala, wcześniej robiąc płukankę silnik. Auto na zimnym potrafiło zakopcić, teraz nawet nie ma mowy o tym
Ps. Oring na aparat zapłonowy to koszt ok.1zł
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
są środki do płukania silników np Liqui Moly lub STP, trzeba wlać to do silnika i włączyć silnik aby pochodził na wolnych obrotach
u mojego brata kopcenia już nie ma, przeszedł też po płukance z minerala na półsyntetyk jak napisałem
sepamx3 napisał(a):a co ile sie wymienia pierscienie
175 tys to juz czas chyba nie
pierscienie mozesz zalatwic po tygodniu od odebrania z salonu.Nie ma reguly.Ja tez mialem w 626 270kkm i wymienilem ale potrzeby nie bylo.Zrob jak radzi BratCukierka
-
waldii
Strona 1 z 1