Dzięki za odpowiedz..,
Widzę, że tylko Ty mnie pomagasz.., dzięki za wsparcie..
Nie wiem jak dogodzić to wszystko, żeby miał ręce i nogi..., bo nie ukrywam, trochę brakuję mi parę szczegółów... Jeśli Jesteś w stanie pomóc mi , to byłbym wdzięczny.
Dziś ustawiłem w trybie serw. okolo 700obr/min , bo nie da się równo na 700 a na normalnym trybie wskaźnik od obrotów pokazuje tak jakby miał 790obr/min, przynajmniej tak widzę, że strzałka znajduje się bliżej do kreski 800obr/min, natomiast na PCMSCAN wartość w ciągle się zmienia miedzy 670 do 719 obr/min. Więc sam nie wiem, czym mam sugerować się, na podstawie obrotomierza, czy na podstawie programu PCMSCAN.
Obecnie silnik równo pracuje, przy ruszaniu nie szarpie ale na mój gust odnoszę takie wrażenie, jakby mieszanka trochę bogatsza., bo delikatnie dusi a później leci a drugie, jak chce wyprzedzać, to odczuwam, że nie ma płynności, jak by potrzebuje głębokiego wdechu. Czy wkręcając bypass, to w ten sposób zmniejszam obroty i jednocześnie zmieniam skład mieszanki na bogatą..a jak wykręcam, to ubogą..

?
Chciałbym dodać, że gdzieś czytałem, ale nie jestem pewny co do tych informacji, że ustawiają na 550-600 w trybie serw. a na normalnym trybie doregulują.. Czy w serwisówce w ten sposób polecają..
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dopisano 27 lis 2013, 15:29:Witam,
Dziś sprawdzałem, czy w trybie serw. wiatrak się włącza czy nie , u mnie się nie włącza , nawet po dodaniu gazu. Czy ktoś może powiedzieć ., czy powonieniem się martwic..?
W niektórych postach czytałem, że trzeba wkręcać śrubkę do oporu a potem wykręcać 2-3 obroty i delikatnie ustawić. U mnie to był 6 obrotów, czy to też jest normalnie, co powonieniem robić.
Z góry dziękuję,