Zaznaczam, że potrafi mi wciągnąć oleju około 1l na 3000 km...
Czy może ktoś to zdiagnozować i ewentualnie udzielić fachowej porady – O co chodzi?
Pozdrawiam.
www.mazdaspeed.pl
A to jest wynik niewymieniania płynu chłodzącego. 90% samochodów ma taką przypadłość (a raczej ich właściciele).GofNet napisał(a):Ja też mam taki syfek. Kolor rdzawy, lekko tłustawy, włuknisty, czy coś.
No i teraz wiadomo, o co chodzi. Nie zawsze trzeba spodziewać się najgorszego. Po prostu wystarczy przepłukać układ chłodzenia, wraz ze ściśle powiązanym układem ogrzewania oraz wspomniany zbiorniczektomekrvf napisał(a):A to jest wynik niewymieniania płynu chłodzącego. 90% samochodów ma taką przypadłość (a raczej ich właściciele)GofNet napisał(a):Ja też mam taki syfek. Kolor rdzawy, lekko tłustawy, włuknisty, czy coś.
Człowiekutomekrvf napisał(a):Wiadomo o co chodzi – niedbalstwo użytkownika. To chciałem powiedzieć
Spokojnie... Może ktoś przed Tobą tego nie robił.KrzysioR napisał(a):CzłowiekuJa co rok pakuję nowy płyn, więc o niedbalstwie, to pogadaj z kimś innym
Dlatego napisałem, że o niedbalstwie to trzeba rozmawiać z kimś innymtomekrvf napisał(a):Spokojnie... Może ktoś przed Tobą tego nie robił.KrzysioR napisał(a):CzłowiekuJa co rok pakuję nowy płyn, więc o niedbalstwie, to pogadaj z kimś innym
Czy przy wymianie płynu odciągasz płyn ze zbiorniczka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości