Od kupna coś mi rzęziło ale teraz to chyba padło... musżę wymienić pompę wody.
i teraz pytanie – jakiej mark i gdzie najtaniej kupić taką pompę i czy muszę wymienić rozrząd przy wymianie pompy? mam jakieś 7k do wymiany rozrządu (o ile sie wymienia rozrząd co 50k)
z góry dzięki za podpowiedź.
wymiana pompy wody
Strona 1 z 1
dplus napisał(a): mam jakieś 7k do wymiany rozrządu (o ile sie wymienia rozrząd co 50k)
nie wiem jak z pompą ale rozrząd wymienia się chyba coś koło 90k km...
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
aha. to mnie ucieszyłeś. a propos mojego pytania, to usłysząłem kiedyś, że jaksię wymienią pompę to od razu rozrząd. to prawda?
- Od: 19 paź 2006, 13:40
- Auto: Było: MX-3 1,6 16V B6 93'
dplus napisał(a):aha. to mnie ucieszyłeś. a propos mojego pytania, to usłysząłem kiedyś, że jaksię wymienią pompę to od razu rozrząd. to prawda?
warto to zrobić jeśli masz mniej niż 20-30k do wymiany rozrządu, bo tak czy tak trzeba go zdjąć żeby dobrać się do pompy więc wtedy tylko raz płacisz za robotę – w Twoim przypadku chyba nie ma sensu...
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Pompe wymienia się razem z rozrządem jeśli jest ona napędzana z paska rozrządu i pełni funkcję rolki.
W silnikach B6 i B3 pompa napędzana jest z tego samego paska co alternator, więc takiej koniczności nie ma. Ale trzeba się dobrze zastanowić, za wymiane pompy i tak pewnie policzą sobie tyle co za wymiane rozrządu, bo trzeba go rozpiąć. tak więć
W silnikach B6 i B3 pompa napędzana jest z tego samego paska co alternator, więc takiej koniczności nie ma. Ale trzeba się dobrze zastanowić, za wymiane pompy i tak pewnie policzą sobie tyle co za wymiane rozrządu, bo trzeba go rozpiąć. tak więć
Winetou napisał(a):warto to zrobić jeśli masz mniej niż 20-30k do wymiany rozrządu
- Od: 21 lut 2006, 14:44
- Auto: 323BG 91r sedan 1.3i 16V
Strona 1 z 1