pOzDRo
Przygasajacy silnik
Strona 1 z 1
Hi tO AlL. Moze ktos mi powiedziec co jest przyczyna przygasania silnika (a nawet gasniecia) na wolnych obrotach gdy wlacze wiecej urzadzen elektrycznych w aucie??? Meczy mnie to strasznie, a nie moge znalezc gotowej odpowiedzi na tematach na forum
Pomozcie chlopaki...
pOzDRo
pOzDRo
- Od: 24 lut 2006, 13:59
- Auto: Mazda MX3 1.6 16v SOHC
1. Odczytaj ew. błędy ECU
2. Jak z akumulatorem
3. Sprawdź masę
4. Sprawdź pobór maksymalny pobór prądu. Nie zapominaj, że Twój alternator ma jedynie 60-65A (zależnie od wyposażenia). Jeśli masz umierający akumulator i pobór przekraczający podaż, to odpowiedź gotowa.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
2. Jak z akumulatorem
3. Sprawdź masę
4. Sprawdź pobór maksymalny pobór prądu. Nie zapominaj, że Twój alternator ma jedynie 60-65A (zależnie od wyposażenia). Jeśli masz umierający akumulator i pobór przekraczający podaż, to odpowiedź gotowa.
Pozdrawiam
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Tak, jeśli miałbyś falujące wolne obroty. Wtedy przeczyszczenie przepustnicy często pomaga, ale nie zawsze.Trivian napisał(a):słyszałem też, że jakiś ''silniczek krokowy'' jest za to odpowiedzialny
Powodzenia
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Dibo no to juz wiesz:) mi zaczelo to szwankowac jak sprzet zalozylem:p A co sie okazalo mam padniety alternator, nie wyciaga juz tyle ile powinien:( Akumulator podmienilem i dalej bylo to samo wiec doszlem do wniosku ze altek nie wyrabia i okazalo sie sluszne. Cala operacja kosztowala mnie 60 funtow 

- Od: 24 lut 2006, 13:59
- Auto: Mazda MX3 1.6 16v SOHC
Strona 1 z 1