Problemy ze spalaniem,dymi na czarno =>Sonda lambda OK,uszczelniacze wymienione
Strona 1 z 1
problemy ze spalaniem, mazda mx3 1,6. zmieniłam uszczelniacze, sprawdziałma sondę lambdę i dalej z wydechu wydostają się kłęby czarnego dymu, co mam zrobić?
- Od: 1 gru 2005, 13:23
- Auto: mazda mx-3
Ula Gumulak napisał(a):zmieniłam uszczelniacze, sprawdziałma sondę lambdę i dalej z wydechu wydostają się kłęby czarnego dymu
pewnie pierścienie, jaki jest przebieg (tzn. wskazanie licznika
no, POL4K – aleś temat rąbnął
tylko w słowie czarno jest literka "a"
Edit: nie no, szybkość godna podziwu![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

tylko w słowie czarno jest literka "a"

Edit: nie no, szybkość godna podziwu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Brak pierscieni to kolor niebieski a nie czarny , duza dawka benzyny będzie dawała taki kolor spalin.tomekrvf napisał(a):Jak dymi na czarno i pali jak smok to np. uszkodzony czujnik temperatury silnika
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):duza dawka benzyny będzie dawała taki kolor spalin.
Lub zly moment zaplonu lub sam zaplon.
Ja bym sprawdzil szczelnosc dolotu, przeplywomierz, ew. czujnik polozenia przepustnicy.
the right man in the wrong place...
Dokładnietco_tm napisał(a):Ja bym sprawdzil szczelnosc dolotu, przeplywomierz, ew. czujnik polozenia przepustnicy.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
No ale pomagają gościu silnik będzie rozbierał a to raczej problem ustawień UWAGA NA MECHANIKÓW IM TEŻ CZASAMI BIJE W GAŹNIK 

- Od: 28 sty 2004, 07:37
- Auto: MX-3 GSR 2,5 V6
Jak dymi na czarno i pali jak smok to np. uszkodzony czujnik temperatury silnika
Co to za czujnik i gdzie jest??
Podejrzewam ze nie chodzi o czujnik- termostat w chlodnicy?
pozdrowienia
WOZI
Strona 1 z 1