Silnik sie nie chce wyłączyć!
Strona 1 z 1
Witam, ostatnio zauwazylem cos takiego: Przekrecam kluczyk w stacyjce na raz, wlacza sie stan gotowosci. Mimo ze nie ruszam pokretlem od swiatel (jest na wyłączonym) zaczynaja mrygać nieregularnie wraz z podswietleniem zegarow itp i cos cicho tyrkocze tylko nie wiem gdzie dokladnie.. dopiero gdy przekrecam poktretlo od swiatel na postojowe/mijania swieci wszystko normalnie ok. I drugi objaw gdy wyłaczam stacyjke i wyciagam kluczyk samochod nie gaśnie!! Mozna jezdzic z wyciagnietym kluczykiem!:) Dopiero jak WYŁĄCZAM ŚWIATŁA silnik gaśnie w tym samym momencie... Wie ktos co to moze byc...? Jakiś przetwornik padł czy moze sie robi zwarcie gdzies??
- Od: 12 lut 2009, 00:56
- Auto: DarkGreen Mx-3 1.8 v6 '94
masz zalozone zlacze do haka holowniczego?
ja mam podobny objaw zawsze po podlaczeniu gniazda do holowanej przyczepki (323F BG).
Jesli masz hak, to zobacz czy nie masz zwarcia w towarzyszacym hakowi gniezdzie.
pozdro
ja mam podobny objaw zawsze po podlaczeniu gniazda do holowanej przyczepki (323F BG).
Jesli masz hak, to zobacz czy nie masz zwarcia w towarzyszacym hakowi gniezdzie.
pozdro
WOZI
Musisz jechać do elektryka samochodowego.
Albo gdzieś zrobiło się dziwne zwarcie albo ktoś popier... instalację we własnym zakresie
Często przy montażu radia jakiś zdolniacha coś pochrzani i potem różne rzeczy się dzieją. W nowszych autach nawet nie odpalisz. Nie napisałeś czy tak było odkąd masz auto, czy zrobiło się ostatnio więc można tylko gdybać i polecić wycieczkę do elektryka mającego pojęcie o japończykach.
Albo gdzieś zrobiło się dziwne zwarcie albo ktoś popier... instalację we własnym zakresie
- Od: 2 lip 2005, 14:16
- Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|
Strona 1 z 1