cesc.
jakis czas temu, ok 2 tygodnie bylem w Gdansku i zatankowalem na stacji paliw Auchana. Skusilem sie niska cena za litr. zalalem za 100 zl. przejechalem moze 10 – 20 km i zaczely sie falowania obrotow choc do tej pory silnik chodzil jak z fabryki.
Pozniej zaczal gasnac mi na swiatlach itp.
Wyjezdzilem to felerne paliwo i nalalem za 100 zl z BP.
Jest juz lepiej, nie gasnie ale czasami obroty dalej nie sa takie jak byc powinny, myslicie ze to filtr paliwa sie zabrudzil?
Jesli tak to jak go wymienic, czy sam dam rade?
paliwo z Auchana i problem z silnikiem
Strona 1 z 1
mozliwe ze jakis syf byl w tym paliwie.na poczatek zaczal bym od uzycia jakiegos srodka do czyszczenia ukladu paliwowego(np stp)i przegonieniu autka.jezeli to nie pomoze to filtr paliwa znajduje sie gdzies pod obudowa akumulatora,jak sie przyjrzysz to znajdziesz.mozliwe tez ze jakis syf nadal w baku plywa i trzeba bedzie tam zajrzec.o ile dobrze pamietam to pompa jest pod kanapa.na forum na pewno sa obydwa tematy.pozdrawiam
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
dzieki wielkie.
myslisze takie preparaty typu STP naprawde dzialaja?
Lalem je tak sobie do poprzedniego autka – hondy crx ale nie stwierdzilem niczego lepszego – choc moze wlasnie to "to" uchronilo mnie od czegos zlego
myslisze takie preparaty typu STP naprawde dzialaja?
Lalem je tak sobie do poprzedniego autka – hondy crx ale nie stwierdzilem niczego lepszego – choc moze wlasnie to "to" uchronilo mnie od czegos zlego
"Honda [...] tworzy tak wspaniale maszyny jak CRX, NSX czy... PRELUDE!" – Jeremy Clarkson
- Od: 11 sie 2009, 15:09
- Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC
nie kupuj żadnych cudów czyścicieli, bo albo nie zauważysz różnicy, albo pogorszą sprawę, spróbuj wymienić filtr paliwa, jeśli jakaś woda się zgromadziła, starą dobrą metodą możesz się jej pozbyć poprzez wlanie do baku odrobiny (100ml -150ml )spirytusu lub denaturatu (mniej polecam)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
jeśli masz dostęp do kanału to zlej poprostu całe paliwo, bak powinien mieć śrube na środku, chyba klucz 13 o ile pamiętam ale moge sie mylic, moja madzia przynajmniej takie cos ma 
keep on rockin' in the free world.
- Od: 13 wrz 2009, 12:24
- Auto: piękna Madzia EC B6 91r.
hmmm, dziwne, czesto tankuje na tej stacji i nigdy nie bylo zadnych problemow....
Moze te objawy to jednak zbieg okolicznosci?
Probowales odczytac bledy z OBD??
pozdr
Moze te objawy to jednak zbieg okolicznosci?
Probowales odczytac bledy z OBD??
pozdr
WOZI
WOZI
Strona 1 z 1