Zatem:
– sypnął się katalizator, w tej chwili jest zamontowana sama puszka ale nie udało sie wyciągnąc wszystkiego ze środka. Pomysł: montaż strumienicy w obudowie katalizatora. Czy ktoś potrafi powiedzieć coś w temacie obrotów ustawień przepustnicy oraz paramaterów, czy w ten sposób uzyska sie swobodniejszy przelot spalin? Z jakimi zagrożeniami trzeba się liczyć? Czy miejsce oryginalnego katalizatora jest odpowiednie dla długości tego układu spalinowego? Pozostawić pierwszy tłumik – tutaj nie mam gwarancji że jest w 100%tach drożny. Czy nie lepiej strumienicę zamontować na miejscę pierwszego i zostawić pusta puszkę po kacie?
– zauważyłem nadmierne kopcenie przy zejściu na wolne obroty po jeździe do 150 km/h.(kopcenie w sensie puszczenia chmury spalin i potem zaraz spokój) Mam do roboty przepustnicę która jak narazie została wyczyszczona, Obroty czasem falują w zakresie 700 – 1300 obr.min. Czy to dymienie może być spowodowane zbieraniem się spalin w układzie przez problemy z wolnymi?
Odnośnie kopcenia na wolnych (silnik zimny) bo i z takim problemem sie spotkałem przrglądając forum u mnie wystarczyło porządnie ustawić zapłon po wymianie pasków i kólek.
– może ktoś z szanownych potrafi powiedzieć gdzie znajdę dobrego mechaniora żeby mi to autko dobrze poustawiał w 3mieście. Byłem na Mazdzie i w Chwaszczynie (serwis bosch) ale tam mi za duzo nie powiedzieli.
– chętnie zakupił bym do mojej małej czerwonej terrorystki przednią dokłądkę zderzaka V6 oraz tylne chlapacze, jak by ktoś z Państwa miał nadmiar tych elementów to serdecznie zapraszam
– czy spotkał sie ktoś z Was może z dobrym programem do tych śmigusków? Jakie wrażenia, co lepiej co gorzej. czy ewentualnie próbował ktos walczyć z programami od MX5?
Na chwile obecną to było by chyba tyle
No i mi się przypomniało
jakie rozwiązanie? Stożek z gładką rurą czy zostawić układ podciśnienia w komorze filtra z wkładką? Może zamontować sam stożek w puche filtra, jak by nie było to dolot spod maski wydaje mi sie bardzo sensowny z oryginalnym wytłoczeniem na masce przy wejściu w kanał doprowadzający. W tej kwesti również oczekuję na Państwa opinie.
Dziękując za uwagę miłego dzionka/wieczoru/nocy Wam życząc pozostaje do dyspozycji hehe