Wymiana pierścieni i planowanie głowicy

Postprzez sepamx3 » 7 mar 2009, 16:39

Cześć
chce zmienic pierścienie i uszczelniacze w mazdzie mx3 1.6 16V
Splanować głowice i zrobić zawory

Problem mam z dobraniem oleju po tym remącie
i czy przed wylaniem oleju wlać środek do płukania silnika czy nie, ponieważ zalałem go doktorem i nadal pali olej :( węc zmieniam pierścienie i robie głowice :P czy coś to pomoże prosze o pomoc
Pozdrawiam!!!!
Forumowicz

Od: 25 mar 2008, 20:58
Auto: mazda mx3 1.6 16V

Postprzez sps-snipers » 7 mar 2009, 17:25

Mistrzu mam do ciebie prośbe . Zaryzykuj jeszcz epewien specyfik. I tak robisz remont więc co ci szkodzi a doctor to tak troche pomaga. Mam złloty środek,który sam przetestuje. Znam przedstawiciela tej firmy i sam mimówił,żeby wlac minerał i ten środek . Ponoć ma pomóc . Podam ci link. Zaryzykuj i kup. Po jego wlaniu auto po dłuższym postoju np;nocy musi puścić dymka :D ale jest to stabilizator oleju mineralny. Pokaże ci to :)
http://moto.allegro.pl/item574123159_lu ... l_usa.html
Słuchaj u mnie w sklepie był przedstawiciel tego koncernu. GOściu siedział kupe lat w stanach. Jest to ostatnia droga ratunku dla silnika . Zaryzykuj :)
Forumowicz

Od: 5 sty 2007, 18:46
Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)

Postprzez waldii » 7 mar 2009, 21:35

eee ja tam w takie plyny do mycia naczyn nie wierze.Jak bierze to nie ma <dupa> ze cos poprawisz.A za te 48zl to juz masz komplet uszczelniaczy zaworowych.Lepiej wykrec swiece i zalej do pelna nafta na dwa dni i moze odpuszcza pierscienie ;)
waldii

Postprzez fotos » 7 mar 2009, 21:59

waldii napisał(a):Lepiej wykrec swiece i zalej do pelna nafta na dwa dni i moze odpuszcza pierscienie

mógłbyś wyjaśnić co daje ten zabieg?:D
sprzedam przedni prawy amore-mijo do mx3 (80%-sprawny).
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
Forumowicz

Od: 13 cze 2008, 21:49

Postprzez waldii » 7 mar 2009, 22:20

fotos napisał(a):mógłbyś wyjaśnić co daje ten zabieg?

nafta ma ladnie wejsc miedzy pierscienie i moze troche uratowac zapieczony pierscien olejowy.Nie sprawdzalem tego ale metoda wykorzystywana od dawna w roznych autach.Do stracenie nic nie ma jedynie olej do wyrzucenia ale mozna to przed wymiana zrobic
waldii

Postprzez sps-snipers » 7 mar 2009, 23:20

A ja jak wyjeżdże resztki z mojego zapasu oliwy,to przechodz ena minerał i jak to nie pomoż e,to zaryzykuje tym stabilizatorem z Lucasa :D
Forumowicz

Od: 5 sty 2007, 18:46
Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)

Postprzez waldii » 7 mar 2009, 23:29

sps-snipers mineralny olej nie dosc,ze nie pomoze to jeszcze totalnie zabije Twoj silnik.Nie rob tego
waldii

Postprzez fotos » 8 mar 2009, 01:45

waldii napisał(a):nafta ma ladnie wejsc miedzy pierscienie i moze troche uratowac zapieczony pierscien olejowy.Nie sprawdzalem tego ale metoda wykorzystywana od dawna w roznych autach.Do stracenie nic nie ma jedynie olej do wyrzucenia ale mozna to przed wymiana zrobic

i ile trzeba trzymać tą naftę? i potem co? wystarczy wkręcić świece i odpalić motor?
sprzedam przedni prawy amore-mijo do mx3 (80%-sprawny).
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
Forumowicz

Od: 13 cze 2008, 21:49

Postprzez waldii » 8 mar 2009, 02:00

napisalem,ze sam nie stosowalem wiec nie pytaj ;) :P i tak Ci to w miare szybko zleci przez pierscienie.Z pewnoscia jak wieczorem zalejesz to rano tego nie bedzie.Ale trzeba olej wtedy wymienic,bo za rzadki bedzie i jeszcze sie od nafty zapali.Ale czy ten patent pomoze tego nie wiem.Z pewnoscia nie zaszkodzi
waldii