planowanie głowicy i kompresja silnika
Strona 1 z 1
szukałem, szukałem i nie znalazłem więc pytam. Wie ktoś może o ile można planować głowice w tym autku? Przy jakiej kompresji warto to robić i czy warto? O ile można podnieść moc przy 107ps? Planowanie podnosi spalanie czy raczej nie powinno? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam! Dodam że auto zalane jest polsyntetykiem i nie bierze oleju, przy obrotach do 7tys silnik się ładnie zachowuje, potem zaczyna dzwonić...
"zycie sprowadza sie do przekladania samobójstwa na potem" taki optymistyczny podpisik:D
- Od: 14 wrz 2008, 13:28
- Auto: mazda mx-3 1.6 16v
To jest sohc czy dohc, bo jesli dohc to ja nie wiem co ty zrobiles ze do 7 tys sie kreci;p moja tylko do 6.5 chce, a wiem ze kompresje ma dobra :/
- Od: 22 sie 2008, 23:57
- Auto: mx-3 1.6 DOHC 94r.moja dziunia
to jest DOHC 107ps... no do 7 to bez wiekszych problemow... max wykrecilem 7,5 ale to juz szkoda silnika wiec tego nie praktykuje:D tzn. to jest moj max, mysle ze dalej by poszlo... podobno odciecie jest dopiero przy 8tys...
"zycie sprowadza sie do przekladania samobójstwa na potem" taki optymistyczny podpisik:D
nie smiejcie sie ze mnie<LOL> to ze jestem glupi nie znaczy ze gorszy XD w kazdym razie przy do 7,5 odciecia nie mam, dalej nie probowalem a slyszalem ze odciecie jest...
ale wracajac do tematu prosilbym o info odnosnie kompresji i planowania
ale wracajac do tematu prosilbym o info odnosnie kompresji i planowania
avekowal napisał(a):w kazdym razie przy do 7,5 odciecia nie mam, dalej nie probowalem a slyszalem ze odciecie jest...
a obrotomierz masz do ilu

apo co chcesz planowac glowice?????Tylko po to,zeby mocy przybylo??Jesli tak to nie warto,bo nawet nie odczujesz a nawet moze byc gorzej niz jest
-
waldii
lobrotomierz jest do 8:d generalnie mialem taki plan zzeby splanowac glowice, i oddac auto na strojenie do v-tech, zeby zmienili w kompie parametry paliwa z 91 na 96np. /leje 98/ i zrobili mape paliwa... slyszalem ze przy czyms takim planowanie moze ciut wiecej podniejsc mocy niz pare kucy...
ja mam przy 6,5 odciecie.. ale moze mam cos nie halo, jeszcze nie znam dobrze tego samochodu..
www.flickr.com/piotrus87
------------------------------------------
mx-3 1.6 1995r
lancia lybra 1.9 Jtd 2000r
------------------------------------------
mx-3 1.6 1995r
lancia lybra 1.9 Jtd 2000r
- Od: 5 sie 2008, 23:45
- Auto: Madzia i Lucynka
Witam! padła mi uszczelka pod głowicą. mój mechanik mowi, zebym splanował przy okazji głowicę. mowi ze doda to mocy a silnik nie bedzie obciążony. co o tym sądzicie? jak duży przyrost mocy6 będzie? czy nie zaszkodzi to silnikowi?
- Od: 23 maja 2009, 19:20
- Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport
przyrostu mocy nawet nie odczujesz, a silnikowi to nie zaszkodzi wrecz przeciwnie, jest to zalecane przy wymianie uszczelki.
- Od: 9 gru 2008, 22:12
- Auto: mazda mx3 1.6 16v 1997r.
kubik napisał(a):mowi ze doda to mocy a silnik nie bedzie obciążony.
kubik napisał(a):co o tym sądzicie?
zmien mechanika
-
waldii
Strona 1 z 1