Witam !
Jechalem sobie spokojnie i mi nagle wybilo z V biegu i potem juz nie moglem wrzucic na V ... bylo czuc taki opor i lewarek odbijal dojechalem do domu ...wrazenie ze biegi wchodza ciezej ....pod domem wycofalem ....cos stukalo na biegu wstecznym ....takie charakterystyczne stukniecia wraz z lekkim biciem na lewarku i teraz moge tylko na sile wrzucic I i V.
Z dodatkowych obserwacji ...lewarek na neutralu nie koniecznie ustawia sie w normalnej pozycji (tzn. raz sie ustawia raz nie), jesli dobrze slysze to slychac lekkie szumienie gdy sprzeglo jest nie wcisniete ( lozysko ? ) ...napewno tego nie bylo. Auto na I biegu rusza bez problemu oczywiscie jesli sie troche posiluje i wrzuce I bieg. Pytanie czy to skrzynia na bank ?
..od kolegi mam info ze byc moze moga to byc tulejki plastikowe na połonczeniu lewarka z ciegnem pod autem. Hmm jeszcze zaobserwowalem ubytek dwoch srub na lapie skrzyni ...nie wiem niestety czy to nowy nabytek czy tak juz bylo ...a sama skrzynia raczej w normalnej pozycji ....
Czy to juz po skrzyni ? ;/
Strona 1 z 1
- Od: 30 sie 2007, 11:25
- Auto: 323f 1.8 DOHC 16v 91r/BA GT V6
Czytałem kiedyś o tym siłowaniu w Auto Świat... Tam w tej skrzynce troche jest tego i napewno nie zaszkodzi sprawdzić tych części co kolega wymienił.
Myślę że skrzynie da się naprawić
Myślę że skrzynie da się naprawić
Mazda 323 (BG) 1.3 8V 91r. – Jedyna Tak Wyjątkowa :)
III Miejsce @ (19.782) – Mega Zlot Sochaczew na 1/4 mili w Klasie A
hmm no akurat w AŚ nie widzialem tego no ale mam nadzieje ze to jednak nie skrzynia....
- Od: 30 sie 2007, 11:25
- Auto: 323f 1.8 DOHC 16v 91r/BA GT V6
Rozebrać i zobaczyć 
Mazda 323 (BG) 1.3 8V 91r. – Jedyna Tak Wyjątkowa :)
Strona 1 z 1