Aha, jak kogoś interesuje to felgi takie (tylko nie kupiwać mi ich przypadkiem!!)

www.mazdaspeed.pl
– miejmy nadzieje że takieKoval napisał(a):zakrętach było nie do ruszenia
Witam! Upatrzyłem sobie fajne felgi 15" 7J 4x100 ET 37. Więc do Mazdy będą pasować. Teraz mam 175/70/R13. Sprawdziałem w zamiennikach i wynika z tego że jak założe 195/50/R15 albo /55/ to będzie prawie to samo jeśli chodzi o wymiar koła. I teraz pytanie: czy ktoś zakładał do silnika 1.6 84 źrebaki takie opony, jakie wrażenia z jazdy, czy coś musze jeszcze wiedziec?
Aha, jak kogoś interesuje to felgi takie (tylko nie kupiwać mi ich przypadkiem!!)
Toud napisał(a):Witam
Ja na wiosne robie identyczną wymianę. Teraz jest 175/70 R13 a będzie 195/50 R15.
MiKo napisał(a):Mam dokładnie te same tj 175/70-R13 i tez mysle o 195/50-R15, pytanie tylko czy napewno nie bedzie oszukiwać licznik Podpowiedzcie, jak to się w ogóle oblicza ?
Xionc napisał(a):Ja już przerobiłem temat. Będzie oszukiwał o 0,2km/h przy prędkości 150km/h więc niezauważalnie, praktycznie średnica koła pozostanie bez zmian. Zmieni się tylko powierzchnia styku opony z asfaltem.
Globy napisał(a):Przykro mi, ale w BA rozstaw srub jest 5 x 114,3 mm, a podane felgi sa z BG (4 x 100 mm).
Morgenik napisał(a):ja przeszedłem z 14 na 16 na profil opon 50 to jeszcze nie jest zle na Polskie drogi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości