Czy ktos z was przerabial juz ten problem? jak sobie z nim poradzil? moze ktos ma dokladne wymiary tej tuleji... HELP
Drążek reakcyjny w 323BG
1, 2
Bylem niedawno na przegladzie i pan stwierdzil spooory loz na prawym tylnym podloznym drazku reakcyjnym, konkretnie na gumowej tuleji ktora laczy drazek poprzeczny... Podjechalem do serwisu Mazdy aby sie dowiedziec czy mozna dostac sama tuleje.. niestety, jesli wymieniac to trzeba wymienic caly drazek
koszt ok 160+vat w salonie i ok 120+vat podroba... Jednak pan zasugerowalmi ze co prawda Mazda nie uznaje go za "rozbieralnego" to tuleje ta mozna spokojnie wyjac i zamienic, i ze wiele osob wlasnie tak robi mierzy i dopasowuje od innych samochodow... jednak ja nie moge sobie pozwolic na unieruchomienie samochodu na niewiadomoy czas i poszukiwania...
Czy ktos z was przerabial juz ten problem? jak sobie z nim poradzil? moze ktos ma dokladne wymiary tej tuleji... HELP
- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
Poszukaj tematu tuleja wachacza podłużnego – czy podobnie (ostatnio nawet był wałkowany)
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
Sprawdz czy sa takie same tuleje jak w 323F BG, bo ostatnio cos kupowalem na http://www.moto.sklep.pl wlasnie na tył. U mnie sa duze i male tuleje. Na jedna strone przypada chyba cos kolo 5 tulei na podluzny [waaaco?] i chyba 3 na poprzeczne ma jedna strone. Ale nie jestem Ci teraz w stanie powiedziec jakie przypadaj na poprzeczny.
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
hmm mam dodatkowe pytanie... czy jak mechaniro rozbierze podlozny drazek reakcyjny w celu wymiany duzej tuleji to nie naruszy przy okazji innych ktore tez najlepiejby wymienic??
radziu: mowiac podluzny [waaaco?] masz na mysli podlozny drazek reakcyjny? bo ja u siebie nie widze az 5 tuleji... chyba ze na tym czyms co ja nazywam po prostu wahacz
najlepiej jakby ktos mial schemat z rysunkami tylnego zawieszenia to bym pokazal o co mi konkretnie chodzi...
radziu: mowiac podluzny [waaaco?] masz na mysli podlozny drazek reakcyjny? bo ja u siebie nie widze az 5 tuleji... chyba ze na tym czyms co ja nazywam po prostu wahacz
najlepiej jakby ktos mial schemat z rysunkami tylnego zawieszenia to bym pokazal o co mi konkretnie chodzi...
hm dopiero teraz rzucilem okiem na strone sklepu i zajrzalem w "wiecej o produkcie" ii chbya znalazlem to czego szukalem podejrzewam ze to o co mi chodzi to tuleja wahacza l/p duza
teraz pozsotaje pytanie jakie inne tuleje narusze przy wymianie wlasnie wyzej pisanej... czyt. co jeszcze wymienic
teraz pozsotaje pytanie jakie inne tuleje narusze przy wymianie wlasnie wyzej pisanej... czyt. co jeszcze wymienic
Co to za program? 
mi sie wydaje, ze to wahacz podłużny. drążek reakcyjny mi się bardziej kojarzy ze stabilizatorem, ale ja nie jestem autorytetem w tym temacie. właśnie za 22 sztuka, ale jak im powiesz, ze jestes czlonkiem Mazdaspeed to masz 10% upustu
. ja tak zrobiłem. ale powiem Ci, ze jeszcz u siebie ich nie zmienilem kupilem, a nie zmienilem i nie wiem do tej pory czy pasuja
popytaj ich mailami i pomecz to Ci powinni napisac. mi napisali, ze luz pasuja, ale na ile to prawda to nie wiem, bo tulejki leżą jeszcze fabrycznie zapakowane...
Pozdro
Pozdro
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
radziu: wielkie dzieki
mam nadzieje ze jakos sobie poradze.. a tak wizualnie dopasowujac je (przykladajac tylko) do starych to sa podobne??
mam jeszcze to jedno pytanko jesli ktos juz to wymienial.. co trzeba przy tym jeszcze wymienic ( chce jednorazowo przesylke zamowic) a wiadomo ze jak sie ktoras tuleje naruszy to kicha
mam jeszcze to jedno pytanko jesli ktos juz to wymienial.. co trzeba przy tym jeszcze wymienic ( chce jednorazowo przesylke zamowic) a wiadomo ze jak sie ktoras tuleje naruszy to kicha
radziu napisał(a):Program to INFO-TECH chyba z firmy FOTA.
Znalazłem nawet opis do tego:
http://www.liderserwis.com.pl/infotech.php
Niestety CD dostepne dla warsztatów...
Pozdrawiam,
Adam
- Od: 30 sty 2004, 13:00
- Auto: Była: 626 GE FS 2.0 '93 LPG
Mazda 6 GY MZR-CD 121KM '02
Mazda 6 GY MZR-CD 143KM DPF '07
Mazda CX-5 2.0 SKYACTIVE-G 165KM '14
Jest: Mazda CX-5 2.0 SkyDream 165KM '19
marioch napisał(a):JAKSA
![]()
![]()
![]()
Też mi taka myśl zaświtała. Trzeba by zagaić, przekonać załącznikami
Bardzo pomocna rzecz a szczególnie gdy chcesz znalezc numery katalogowe części ( tylko oryginalne )Niestety CD dostepne dla warsztatów...
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Znalazłem nawet opis do tego:
http://www.liderserwis.com.pl/infotech.php
Niestety CD dostepne dla warsztatów...
jeżeli nie ma klucza hardware'owego to nie widze żadnego problemu
w skopiowaniu tego katalogu. Pozostaje tylko kwestia odnalezienia "dawcy"

Gdyby jakiś "dawca" sie odnalazł, to byłbym żywo zainteresowany... Z drugiej strony przepytam kolegę z InterCars-u, czy nie jest w posiadaniu tagiego krążka
1, 2