Wycięcie katalizatora
1, 2
raczej nie powinno byc problemow
co do lpg to jedyne co mozliwe ze bedziesz musial zrobic to regulacja
Wiec proponuje Ci wyciac katalizatorek dokladnie wtedy gdy bedziesz wymienial (najlepiej rownoczesnie) filtr powietrza i olej i po tych wymianach na regulacje do gazownika
NA PEWNO bedziesz zadowolony z osiagow 
- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
-a co do głośności czy będzie głośniej
-dać pusto rure czy może strumienice,czy tłumnik środkowy, czy może przebiś kataliuzator na wylot(i może wstawić w niego rurke albo bez)
-co z przepsami bo samochód zrejestrowany jest w polse od 98 a wyprodukowany 93
-dać pusto rure czy może strumienice,czy tłumnik środkowy, czy może przebiś kataliuzator na wylot(i może wstawić w niego rurke albo bez)
-co z przepsami bo samochód zrejestrowany jest w polse od 98 a wyprodukowany 93
- Od: 18 maja 2004, 13:14
- Auto: Biała Mazda Protege 1.8 16V-DX SOHC 93' 103KM
a co do głośności czy będzie głośniej
daj se siana ze strumienicai wstaw tylko zwykły tłumik będzie tak samo cicho a nawet ciszej a osiągi poprawią sie znacznie . co do przepisów to samochody wyprodukowane po 95r. musza mieć kata

MÓJ WARSZTACIK DOBRYCH CEN :) www.mstechnik.dbv.pl
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
- Od: 10 gru 2003, 17:02
- Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP
dizzi napisał(a):a co do głośności czy będzie głośniej
daj se siana ze strumienicai wstaw tylko zwykły tłumik będzie tak samo cicho a nawet ciszej a osiągi poprawią sie znacznie . co do przepisów to samochody wyprodukowane po 95r. musza mieć kata!!
a samochody przed 95? ja mam w dowodzie wybite ze jest kat , ale chętnie bym sie go pzobył
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl
- Od: 14 mar 2004, 04:05
- Auto: astraII-najlepsza bo służbowa
To wycinaj... a z przeglądem technicznym pewnie i tak sobie paradziszale chętnie bym sie go pzobył
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Tłumikarze robią na bazie starego katalizatora ,w srodek wstawiają rurę z otworami ( czeka to moją magdę )to od czego tłumnik wstawić
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
a tak wogole to po jakim czasie katalizator juz jest wypalony??? ja mam mazde BG z 1995 roku (pewnie produkcja 94 ale rejstracja 95) i jakies 140 kkm jak mysliec jzu jest wypalony? bo jak tak i mi zamula silnik to tez bym go wycial 
- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
a jezeli chodzi o wyciecie kata , to czy potem nie bedzie problemu takim samochodem pojechac np do niemiec? czy ekscelnicy będą się na to krzywo patrzyć i mogą mnie tam nie wpuscic?
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
Podobno w tej chwili są jaja na granicach ! Jak chcesz wyciąć katalizator to musisz robić na jego puszce .... optycznie będzie a fizycznie ? .......
Jaksa napisał(a):Podobno w tej chwili są jaja na granicach ! Jak chcesz wyciąć katalizator to musisz robić na jego puszce .... optycznie będzie a fizycznie ? .......
a ty Jaksa byś się podjął zrobienia takiego czegoś?
A co Ja jestem tłumikarz? hehe ! Na Szarych Szeregów robią tłumiki ( każdy tłumikarz to zrobi )a ty Jaksa byś się podjął zrobienia takiego czegoś
ja mialem wypalony kat. i po prostu gosc mi go opalil palnikiem , wykruszyl resztki i wsadzil rure do srodka. dzwiek nawet nawet, osiagi jakby ciut lepsze, zero problemow z przegladem i na granicy. pozdrawiam!
- Od: 8 maja 2004, 07:14
- Auto: Toyota Celica 2.0 GTi '91
Mazda 323 F [1992] [']
Dokładnie tak to robiąja mialem wypalony kat. i po prostu gosc mi go opalil palnikiem , wykruszyl resztki i wsadzil rure do srodka. dzwiek nawet nawet, osiagi jakby ciut lepsze, zero problemow z przegladem i na granicy. pozdrawiam!
a jeżeli chodzi o kompa w samochodzie , czy go trzeba jakos przestawic , ze nieby już kata nie ma ?
Tomasz ! Zostaw kompa w spokoju ! Twoje sondy są przed katalizatorem więc wszystko będzie jak przed wycięciem katalizatora
1, 2