Padla u mnie wlasnie ta czesc. Po 17 latach zostalo z niego doslownie sitko, przez ktore widac bylo uzwojenia, do tego skorodowane styki. No doslownie nie bylo co ratowac... Co to znaczy przy obecnej pogodzie wie kazdy, kto jezdzil tym autkiem. Zawsze jakos tak zawieje, ze po kilku chwilach ledwo co widac w lusterku. Podrobek nie doszukalem sie, ale jest na to sposob.
Idealnie taki sam silniczek jest w Mazdzie 626 GE HTB. Przy czym – jakos tak sie sklada, ze pomimo identycznego wygladu zewnetrznego, silniczki z GE sa podobno niezniszczalne. To jest akurat wiadomosc z ASO, podobno w BG zawsze byly z nimi klopoty, a w GE jakos psuc sie nie chcialy. Moze Japonce zastosowali lepszy material; w wyzszym modelu? Ten, ktory wpadl mi w lapska pochodzi z egzemplarza z 93 roku i wyglada jak nowka, poprostu swieci sie. Kosztowal mnie 50 PLN ( duzo to czy malo – niewazne, potrzebny byl mi od zaraz ).
W kazdym razie znow widze przez tylna szybe, a jesli ktos ma podobny klopot, proponuje, zeby szukal tej akurat czesci, ale wsrod rozbiorek Mazd GE.
Pompka tylnego spryskiwacza do 323 BG HTB.
Strona 1 z 1
A ja mam jeszcze inną podpowiedź.
Do 323F 2.0 DITD 99r pewnie też do wielu innych prawie idealnie pasuja pompki od SangYonga
(jest tylko inna kostka)
Nowa pompka mazdy w AZ-Auto set zł a nowa pompka SangYonga (też w AZ-Auto) 50 zł
Do 323F 2.0 DITD 99r pewnie też do wielu innych prawie idealnie pasuja pompki od SangYonga
Nowa pompka mazdy w AZ-Auto set zł a nowa pompka SangYonga (też w AZ-Auto) 50 zł
-
Feeko
buahahaha, ale tak szczerze, bo mam ten sam problem z moją BG. Z tico podejdzie? to jutro z rana w pracy zamawiamandyyy80 napisał(a):Witam
U mnie bylo to samo ale załozyłem zbiorniczek z Nysy może nie jest idealny ale zawsze coś tam na tylną szybe nakrapi.
- Od: 30 cze 2006, 17:57
- Auto: 22.V.07- KAPA SILNIKA!
A no dużo babraniny to nie jest....
1.Składasz tylną kanapę...
2.wyciągasz półkę bagażnika...
3.odpinasz plastik przy klapie
4.odpinasz plastik przy prawym nadkolu
5.odkręcasz 2 śrubki przy zbiorniczku...
i tyle by tego było troszku trudniej pozaczepiać plastiki z powrotem ale mi to zajeło całość jakieś pół godziny za pierwszym razem jak nie wiedziałem jak spinki powpinać z powrotem

1.Składasz tylną kanapę...
2.wyciągasz półkę bagażnika...
3.odpinasz plastik przy klapie
4.odpinasz plastik przy prawym nadkolu
5.odkręcasz 2 śrubki przy zbiorniczku...
i tyle by tego było troszku trudniej pozaczepiać plastiki z powrotem ale mi to zajeło całość jakieś pół godziny za pierwszym razem jak nie wiedziałem jak spinki powpinać z powrotem

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Strona 1 z 1