tekkenfan napisał(a):wycieki mogą sie pojawić jedynie w pod jego przednią cześcią
Tak konkretniej, to wycieki się pojawiają pod silnikiem zwykle – więc to, czy tył, czy przód, to zależy od samochodu. Jak się ma silnik z przodu i przeniesienie napędu na tył (np. Polonez), to jeszcze most można brać pod uwagę.
Po pierwsze – czy to na pewno Twoje plamy? Nie stał ktoś inny w tym miejscu? Jeśli mowa o garażu, czy podjeździe, to może któryś z domowników coś wylał – ja tak miałem, plamy po bejcy które się pojawiły podczas mojej nieobecności, na szczęście się zorientowałem.
Po drugie – zorientuj się, co to za płyn. Paliwo schnie szybko i nawet jak zaplami nieco, to ledwo widać. Płyny do spryskiwaczy też schną i są zwykle zielone lub niebieskie. Plamy z oleju będą tłuste i dłuuuugo stać chyba, że malutkie i na porowatym betonie, to "wejdą" i zostaną jako ciemne miejsca. Kolor płynu hamulcowego możesz sobie zawsze sprawdzić w zbiorniczku bez jego otwierania, przy czym pamiętaj, że jest żrący (nawet lakier zniszczy) i szkodliwy. Wspomaganie i układ chłodzenia – po kolorze, jak wyżej.
Podłóż sobie czystą gazetę, albo jeszcze lepiej – kilka białych kartek A4/A3 pod to miejsce i dookoła i sprawdź, co na nich osiądzie. To najlepsza metoda na lokalizowanie powolnych wycieków.