Zaciągnąłem ręczny, puściłem i ledwo ruszyłem. W czasie jazdy odpuścił. Jest tak po każdym zaciągnięciu ręcznego. Po odpuszczeniu ręcznego dzwignia jest luźna, czyli linka nie cofa się. Nożny jest normalny. Rozbierać hamulce, czy od razu wymieniać linki?
W Mazdzie BG jeżeli nie ma fizycznego uszkodzenia pancerza linki, to nie ma prawa linka stanąć, jest tak zarobiona, że żaden syf się nie dostanie. W Twoim przypadku na 100% masz popękane gumki na rozpierakach do szczęk (z tyłu bębna, tam gdzie się zakłada linkę). Kup w serwisie gumki (koszt około 25zł za sztukę, potrzeba Ci 2 sztuki). Rozbierz bęben, wyciągnij rozpierak, przeczyść, złóż wszystko do kupy na nowych gumkach i będzie działało
.
Hamulce już zdążyłem przerobić w mojej Madzi, jakby miał ktoś pytania co do przodu, to też odpowiem, wczoraj rozbierałem, bo stały tulejki prowadzące
.
Hamulce już zdążyłem przerobić w mojej Madzi, jakby miał ktoś pytania co do przodu, to też odpowiem, wczoraj rozbierałem, bo stały tulejki prowadzące
Mazda 6 2.0 TS 2006
- Od: 20 mar 2005, 18:19
- Auto: Mazda 6 2.0 TS 2006
Gumki może nie koniecznie trzeba wymieniać ale rozpieraki są zapieczone a syf na nich pochodzi ze ścierających się okładzin! Rozbierz bęmben i wyciągnij rozpieraki --> WD-40 --> potem kropla oleju i będzie git – robiłem tak już dwa razy!
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
- Od: 20 paź 2004, 16:33
- Auto: Mazda 6 GY
Strona 1 z 1