Witam!
Z góry piszę, że przeglądałem forum, ten dział w szczególności mocno, jednak informacji, której potrzebuję, nie znalazłem.
Mianowicie, w swojej maździnie 323f bg chcę wstawić głośniki 16,5 cm (helixy db 62.1/ b 62c, hertze hsk/dsk 165, jeszcze nie wiem). Z któregoś wątku dowiedziałem się, że w standardowy otwór w przednich drzwiach, który ma 130mm takie głośniki wejdą, głębokość 57,58 czy nawet 61 mm też nie jest problemem, ale to wszystko na dystansach.
Przekopałem neta wzdłuż i wszerz, i dystansów dedykowanych do mojej bagietki nie znalazłem.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, kto wstawiał do bg głośniki 16,5 cm jakie dystanse montował?
Uniwersalne (z grubością 8mm), czy może pasują dystanse dedykowane do lanosa (10cm->16,5cm)?
Będę wdzięczny za odpowiedzi, czy nawet linki do dystansów, które potrzebuję.
Pozdrawiam
Jakie dystanse?
Strona 1 z 1
Witam.
Podepnę się do tematu. Czy ktoś się orientuję czy dystans o grubości 19mm wejdzie pod boczek w bj-ce.
Kupiłem głośniki Mds fanatic 6. Nie mieszczą się w dystans uniwersalny 16,5 cm x 1 cm. Przeszkadzają ramiona kosza z tyłu głośnika. Powiększenie otworu z tych 14,4 na 14,8cm spowoduję że ten uniwersalny dystans będzie cienki na górze i na dole. Kupiłem płyte mdf o grubości 19mm i będę sztukował nowe dystanse. Czy ktoś się orientuję czy wejdzie 19mm?
Podepnę się do tematu. Czy ktoś się orientuję czy dystans o grubości 19mm wejdzie pod boczek w bj-ce.
Kupiłem głośniki Mds fanatic 6. Nie mieszczą się w dystans uniwersalny 16,5 cm x 1 cm. Przeszkadzają ramiona kosza z tyłu głośnika. Powiększenie otworu z tych 14,4 na 14,8cm spowoduję że ten uniwersalny dystans będzie cienki na górze i na dole. Kupiłem płyte mdf o grubości 19mm i będę sztukował nowe dystanse. Czy ktoś się orientuję czy wejdzie 19mm?
- Od: 12 lip 2009, 08:08
- Auto: Mazda 323 f BJ 1.8B
Witam, mam podobny problem jak kolega wyżej, jakie dystanse do BJ z 5x7 na 165mm(przymierzam się do tych samych głośników)?
Czy Ford mondeo od 02 (chyba 1wys szer ) i do tego pierścień dystansowy 165mm, 1cm wys?
Czy Ford mondeo od 02 (chyba 1wys szer ) i do tego pierścień dystansowy 165mm, 1cm wys?
Moim zdanie m 2cm spokojnie dadzą radę, w bj jest duża przerwa między boczkiem a głośnikiem, a jak nie to zawsze możesz przyciąć kołnierz na boczku.grisham83
Strona 1 z 1