ostatnio wymieniałem taką tarczę w swojej ... ważna rzecz to ustawić dobrze tarczę sprzęgła czyli prosto, tak żeby zębaty bolec mógł bez problemu wcisnąć sie do tarczy i wszedł w otworek na kole zamachowym bo inaczej nie wejdzie .. jak zdejmiesz to zobaczysz o co chodzi... wyciągnij półośki dopiero po zlaniu oleju

nie wciskaj sprzęgła jak zdejmiesz skrzynię jeżeli masz hydrauliczne a chyba masz, nie wiem...u mnie trzeba było odkręcić rpzrusznik, trzymał sie na skrzyni... nie wiem ale chyba do góry wyciągnąć skrzyni się nie da

jak nie masz podnośnika jakiegoś to do założenia skrzyni wystarczą dwie łopaty

– czyste łopaty

...
u mnie silnik trzyma sie z jednej strony na skrzyni.. zanim odkręcisz skrzynię od ramy auta upewnij sie że masz pod silnikiem dobrze ustawiony lewarek, który bedzie ci ten silnik podtrzymywał. bez kanału też sie da

.. klucze u mnie 10,12,14,17, i jakiś tam do półośki... i najważniejsze weź sobie do pomocy jakiegoś pomocnika to ci szybciej pójdzie zakładanie skrzyni....
aa i sprawdz czy łożysko dociskowe czy sie nie kończy. jeśli sie kończy to lepiej wymień (na oryginał) bo bedziesz musiał tak jak ja 2 razy rozbierać a to wcale za drugim razem nie jest takie fajne
sprzęgło polecam oryginał oczywiście... chociaż sam na swój zamiennik nie narzekam...
pozdrawiam i powodzenia