Witam.
Mam pewien problem ze swoją Mazdą 323f 1.6 16V.
Wszystko było w najlepszym porządku aż do momentu kiedy wjechałem na posesję do kolegi. Było ciemno , więc nie zauważyłem ze wjechałem w głębszy dołek. Samochód mi zgasł .Po ponownym uruchomieniu silnika i wrzuceniu pierwszego biegu usłyszałem dość donośny dźwięk donoszący z okolic przednich kół. Od tamtej pory żaden bieg nie działa, po prostu samochód nie jedzie.
Proszę o parę informacji , czy to jest poważniejsza usterka i co to może być.
Problem ze skrzynią biegów
Strona 1 z 1
Witam ponownie.
Rozmawiałem z paroma osobami na ten temat i także stawiają na przegub.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Rozmawiałem z paroma osobami na ten temat i także stawiają na przegub.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
-
conan156
przegub bo też tak miałem żaden bieg nie szedł i przegub siadł
- Od: 19 cze 2010, 18:39
- Auto: Była Mazda Jest ? Foka 2 1,6 Ti-VCT 115km,2005r.
Dołączę sie do tego tematu. Otóż w mojej Mazdzie 323 BG 1.3 mam od jakiegos czasu problem z dziwnym chrobotaniem w czasie jazdy. Dzwiek ten dochodzi jakby od skrzyni biegów i czuć wibracje w nogach. Początkowo chrobotanie wystepowalo tylko i wylacznie przy skrecie w prawo (przegub odpada bo wymienilem), teraz juz jest caly czas. Dźwiek ten pojawia sie m.in. gdy mam zimy silnik (jest wtedy bardzo donośny), jak juz silnik sie nagrzeje, przez jakis czas jazdy jeszcze go slychac. Obstawialem mechanizm różnicowy w skrzyni biegów, ale chrobotanie, to jest proporcjonalne do obrotów silnika (zmieniajac biegi, zmienia sie czestotliwosc chrobotania). Prosze o sugestie co to moze byc i gdzie wcisnac rece
Pozdrawiam
- Od: 19 mar 2012, 09:50
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 Kat Sedan
Strona 1 z 1