Mazda 323f bg tuleje tylniego(jakiego??) wahacza

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez jaro23 » 31 sie 2010, 21:40

Lukazie napisał(a):Ja mam teraz zamiar kupić taki zestaw :)
http://moto.allegro.pl/zawieszenie-przo ... 00173.html
Co o tym sądzisz ?
Te stare amortyzatory sie sprzeda , ale bede mial już nowe założone – Czyli zawieszenie nówka ! :)
Gdyz czasami pasazerowie z tylnej kanapy skarża mi sie , ze jak jest dziura to tak bardzo czuć (
Amortyzatory dobre) , tłumacze ze samochod ma twarde zawieszenie – Ale nie przetłumaczysz <glupek2>
Dlatego pozwole sobie na taki zestaw (W koncu niedługo urodziny :P )

czesc!
tez mam zamiar to kupić + tuleje wahacza przedniego (tylne) :) ponieważ już na każdym amorku mam brak osłon to nie wiem ile pociągną, a w ubiegła zimę jeden mi już walił lecz się uspokoił. wymiana tylko dla świętego spokoju.

W przegnite podwozie również już bym nie inwestował...

Pozdrawiam!
Forumowicz

Od: 17 lut 2009, 17:52
Auto: Mazda 626 GE 1.8 16V PBLPG

Postprzez Michel » 31 sie 2010, 21:51

Nie znam tej firmy GH, jakiś nowy tani wynalazek. Ja założyłem sobie komplet Kamoki, niewiele droższy, ale przynajmniej parę lat na rynku i też 2 lata gwarancji. Jeżdżę na nich dopiero parę dni, więc dużo o nich nie powiem.
Jeżeli piszesz że Twoje są dobre, to wymiana na inne niewiele pomoże, może już sprężyny niedomagają.
Moja też na dołach dobija, Mazda tak ma, na nasze drogi za twarda.

Jak jeszcze tych GH nie kupiłeś, mogę Ci załatwić komplet Kamoka za 530zł z przesyłką.
Forumowicz

Od: 28 sie 2006, 20:20

Postprzez Lukazie » 31 sie 2010, 21:59

Hmm na sam tył – Troszke za drogo ;)
Co prawda , jak pisał poprzednik " No Name " – No ale 2 lata gwaracji więc...
I faktycznie Mazda troche za twarda na nasze drogi – Ale zazwyczaj mam starszych pasażerów , którzy poprostu Tego nie zrozumieją ;)
Być moze same sprężyny do wymiany z tyłu ?
W wolnym czasie może podjade do znajomego mechanika, niech on sprawdzi i zobaczy czy to moze poduszka amortyzatora , czy jakieś osłony/oboje .
Forumowicz

Od: 3 maja 2010, 14:01
Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM

Postprzez Jan_Pancerny » 29 kwi 2013, 17:04

Ja muszę wymienić tuleje wahacza oznaczoną na zdjęciu strzałką (posłuzyłem się zdjęciem wgranym przez kolegę wcześniej :) ).

Może ktoś zerknąć, czy to taka? W hurtowni powiedzieli, że na 99% to taka, ale chciałbym się upewnić, zanim zaprowadzę do mechanika.

http://www.autopartoo.com/oem/mazda/c14534460.html

Z góry dzięki za odpowiedź.
Załączniki
podwozie.jpg
Początkujący

Od: 30 wrz 2012, 10:00
Auto: Mazda 323F BJ 2.0 DiTD 2003r.