Woda w zbiorniku paliwa

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez nightcomer » 22 cze 2004, 14:00

Jeżeli to sobie w końcu wyjaśniliśmy, to wracając do tematu, wodę i inne zanieczyszczenia ze zbiornika należy usuwać właśnie drain plug'em w GE. Informacja ta nie dotyczy najwyraźniej Założyciela wątku, który nie był łaskaw dotąd podać jaką mazdę posiada. Ale może się komuś przyda.

Poza tym w GE system odpowietrzania zbiornika jest na tyle skuteczny, że woda z kondensacji nie wytrąca się. Woda w zbiorniku jest tylko wtedy, kiedy się ją tam specjalnie naleje.
Forumowicz

Od: 29 paź 2003, 01:07
Auto: cprf2a'99

Postprzez adam626 » 22 cze 2004, 16:15

w GD też jest koreczek
zresztą w innym watku ostatnio opisywałem problemy z wyciekiem
naszczęście niegroźnym i łatwym do naprawy
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS

Postprzez stonoga » 22 cze 2004, 18:21

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi – sorki że teraz odpisuje ale nie bardzo miałem czas na odpalanie neta. Mazda moja to GD i zaraz pójdę sprawdzić czy ten koreczek jest czy nie ma. Na 100% nie wiem czy mam wodę w baku (na pewno celowo jej nie wlewałem np. po to żeby rozcieńczyć paliwo i jeżdzić taniej), jestem na etapie wymiany filtrów a teraz włąsnie nadszedł czas na filtr paliwa i tak w głowie mi sie urodziło "co jeżeli jest woda w baku" i chcę to zrobić zanim włoże nowy filtetrek. Jak woda jest to sie jej pozbęde a jak jaj nie ma to wlanie "czegoś" nie powinno zaszkodzić – pozdrawiam i miłego wieczoru wszystkim mazdowiczom życze
Forumowicz

Od: 16 gru 2003, 14:12
Auto: Mazda 626 GD 8V 2000i
Mazda 5 2.0 MZR-CD

Postprzez Redoo » 30 cze 2004, 12:16

oczywiscie mozesz sobie wlac denaturat albo nafta jeszcze pomaga przeparaty sa drogie a zawieraja podobna formułe!!!nic sie nie stanie z silnikiem !
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.