Jaki zestaw naprawczy do zacisków hamulcowych?
1, 2
odświeżam temat....
mam identyczny problem. szarpią mi hamulce. już dałem do mechanika, ten zadowolony powiedział że przeczyścił nasmarował, bo klocki "wogole nie hamowały" (czy jakoś tak..), no ale pomogło tylko na tydzień. chyba czeka mnie zestaw naprawczy..
czy ktoś może polecić sklep z dobrym i tanim zestawem naprawczym zacisków? no i jak sprawdzić które zaciski są do naprawy z przodu czy z tyłu?
czy po naprawie, przy gwałtownym hamowaniu mogą się te zaciski tak przegrzać, że znowu będą chodzić nieprawidłowo? czy jazda z takimi szarpiącymi hamulcami jest bezpieczne, czy może od razu wymienić?
mam identyczny problem. szarpią mi hamulce. już dałem do mechanika, ten zadowolony powiedział że przeczyścił nasmarował, bo klocki "wogole nie hamowały" (czy jakoś tak..), no ale pomogło tylko na tydzień. chyba czeka mnie zestaw naprawczy..
czy ktoś może polecić sklep z dobrym i tanim zestawem naprawczym zacisków? no i jak sprawdzić które zaciski są do naprawy z przodu czy z tyłu?
czy po naprawie, przy gwałtownym hamowaniu mogą się te zaciski tak przegrzać, że znowu będą chodzić nieprawidłowo? czy jazda z takimi szarpiącymi hamulcami jest bezpieczne, czy może od razu wymienić?
- Od: 19 paź 2006, 13:40
- Auto: Było: MX-3 1,6 16V B6 93'
dplus napisał(a):dobrym i tanim
W tym przypadku to nie idzie ze soba w parze. Tanie to firmy Autofren, a dobre to zamienniki oryginalne. Pierwsze do dostania w wiekszym sklepie motoryzacyjnym, a drugie to sam nie wiem
dplus napisał(a):czy po naprawie, przy gwałtownym hamowaniu mogą się te zaciski tak przegrzać, że znowu będą chodzić nieprawidłowo? czy jazda z takimi szarpiącymi hamulcami jest bezpieczne, czy może od razu wymienić?
Zastanawiam sie do jakiej temp. musialbys je rozgrzac by np tlok ulegl odksztalceniu. Co do bezpieczenstwa, to jest to praktycznie najwazniejsza sprawa. One musza byc sprawne

<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
myślę, że dla spokoju wymienię.
a ktoś wie jak sprawdzić które są do naprawy? czy przednie, czy [jakie?], a może oba?
a ktoś wie jak sprawdzić które są do naprawy? czy przednie, czy [jakie?], a może oba?
a ile czasu już je masz? dziwny rozrzut tych cen – 25 do 150 za ori. wiadomo, że ori najlepsze. a może są takie np. po 70zł? w sklepach internetowych wogóle nie mogę tego znaleźć.
Dopiero 3-miesiące. Nie wiem jak ta guma będzie wyglądała za rok-dwa, ale nowa robi dobre wrażenie. Sam wszystko zakładałem i nie było problemu ze spasowaniem. Jak dla mnie najlepszy wybór cena/jakość.
Zanim kupiłem te gumy rozpakowałem pudełko i dobrze im się przyjrzałem- to nie jest szit znany z gumowych elementów do malucha i polonezów
Za cenę oryginalnych gumek ma się 6kpl. autofren więc można je nwet zmieniać profilaktycznie co rok
)
Zanim kupiłem te gumy rozpakowałem pudełko i dobrze im się przyjrzałem- to nie jest szit znany z gumowych elementów do malucha i polonezów
Za cenę oryginalnych gumek ma się 6kpl. autofren więc można je nwet zmieniać profilaktycznie co rok
odświeżam temat – gdzie w internecie kupić zestaw naprawczy prowadnic zacisków hamulcowych?
jakiejś nienajgorszej firmy – może frenkit?
jakiejś nienajgorszej firmy – może frenkit?
1, 2