pływa po drodze
Strona 1 z 1
Najpierw cisnienie w oponacha potem amorki i luzy na wachaczach itp..u mnie byly akurat amorki i sprezyny!
[b]Swapy soft turbo...nie typowe przerobki samochodow... pisz...! specjalizacja OPEL MAZDA 323
http://hurtownicy.npx.pl/forum/index.php
- Od: 21 lut 2007, 18:00
- Auto: Mazda 323 BF B6T '88r.
Skoda Rapid 1.2 TFSI '16r.
126p '98r
Gunn1 napisał(a):... zresztą najlepiej jechać na trzepak i sprawdzić
Jak sprężyny ma dobre a amorki do kitu to na trzepaczce mu nic nie wyjdzie. Wiem bo miałem tak u siebie z tyłu amorki wyszły po 85-86%, a okazało się że wszystko wytłumiła spręzyna, a amory były do kitu.
- Od: 8 maja 2006, 11:40
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V '94
No to byłes na jakimś kiepskim trzepaku, ja miałem w bmw sportowe sprezyny twarde jak fix i jakoś wyszlo na trzepaku ze amory sa do bani. Sprezyny nie maja nic do tego i jak jest dobry przyrzad do sprawdzania amorków zawsze wyjdzie czy amory sa do bani czy sa dobre.
u mnie przyczyną były zużyte amorki (poniżej 40%) i jedna sprężyna pęknięta była teraz po wymianie amorków i sprężyn jest sztywna i trzyma sie jak przyklejona
no kolego nie mogę się z tobą zgodzic.
czintos napisał(a):Jak sprężyny ma dobre a amorki do kitu to na trzepaczce mu nic nie wyjdzie.
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
BratCukierka napisał(a):jedna sprężyna pęknięta była
kurde u mnie tak samo bylo widze ze seria slaba byla chyba...hehe
[b]Swapy soft turbo...nie typowe przerobki samochodow... pisz...! specjalizacja OPEL MAZDA 323
- Od: 21 lut 2007, 18:00
- Auto: Mazda 323 BF B6T '88r.
Skoda Rapid 1.2 TFSI '16r.
126p '98r
czintos napisał(a):Jak sprężyny ma dobre a amorki do kitu to na trzepaczce mu nic nie wyjdzie.
no kolego nie mogę się z tobą zgodzic.[/quote]
Nie musisz ja to przerobiłem i wiem jak było, też byś wiedział gdybyś czytał do końca. Pisze z własnego doswiadczenia.
czintos napisał(a):okazało się że wszystko wytłumiła spręzyna, a amory były do kitu.
Trudno sie z tym zgodzic bo jest to fizycznie nie realne.Moze Twój przypadek był jakims ewenementem ale tak nie ma prawa byc.Jesli za amortyzacje odpowiadają same spręzyny bo amor jest zużyty, to dupa w aucie skacze jak piłeczka ping-pongowa. lotik moze byc kilka powodów "skaczacej pupy".Sprawdzaj po kolei.Amory tylko sprawdzisz na trzepaku.U mnie kiedys bylo widac ze amor wywalony bo ciekło z niego i sprawa była oczywista.Pozdrawiam
- Od: 28 gru 2004, 17:17
- Auto: Kiedyś 323f BG,BA.Teraz Toyota Corolla E12
Nie ma bata – na trzepakach wyjdzie, że amorki są do bani
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
mi w MXie też tył latał. Wczoraj wymieniłem łączniki stabilizatora i jest okej 
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Nie musisz ja to przerobiłem i wiem jak było, też byś wiedział gdybyś czytał do końca. Pisze z własnego doswiadczenia.[/quote]

a ja wiem z doświadczenia co innego...
widze że faktycznie ty jesteś ewenementem na skale...galaktyki

to jest nie-moż-li-we... każdy fachowiec Ci to powie
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
a ja wiem z doświadczenia co innego...
widze że faktycznie ty jesteś ewenementem na skale...galaktykiheh
to jest nie-moż-li-we... każdy fachowiec Ci to powie
Może i jestem ewenementem, ale wiem co miałem, wiem co widziałem, a od fachowców co mówią niemożliwe zachowaj mnie Panie. Ale ja nie zamierzam się kłócić i sprzeczać ja Tylko wypowiadm swoje zdanie na ten temat i pisze o własnych doświadczeniach. Kto nie chce wierzyć nie musi i tyle. Pozdrawiam
Ja mialem tak: obie sprezyny pekniete (to naogol widac golym okiem
oprocz sprezyn mialem kiepskie amorki wiec zalozylem nowe przy wymianie okazalo ise ze poduszki sa przerdzewiale wiec poduszki poszly tez nowe no i oczywiscie oslony amortyzatorow tez nowe
i smiaga bardzo ladnie.
Amory to kayaby premium (czyli olejowe
placilem za nie po 140 + 54 za pslony + spirale tylne 2 sztuki za 170zl ale to sa ceny bez vatu i po kosztach z hurtowni
(dzieki temu mozecie zobaczyc ile zarabia taki sprzedawca
Oczywiscie oni sa od zarabiania
)
ze 2 tygodnie po tym zabiegu pekl mi lacznik stab z tylu wiec zalozylem nowe co kosztowalo cale 50zl za 2 sztuki
Powodzonka:)
oprocz sprezyn mialem kiepskie amorki wiec zalozylem nowe przy wymianie okazalo ise ze poduszki sa przerdzewiale wiec poduszki poszly tez nowe no i oczywiscie oslony amortyzatorow tez nowe
Amory to kayaby premium (czyli olejowe
ze 2 tygodnie po tym zabiegu pekl mi lacznik stab z tylu wiec zalozylem nowe co kosztowalo cale 50zl za 2 sztuki
Powodzonka:)
jest MPV LW '00 BENZYNA oraz mazda 323f BJ 1,6 16v AUTOMAT 2002r.
Była: 3xMazda 323f 2,0 ditd 01 Mazda 323p 1,3 16v '97
2xmazda 323f bg 1,6 16v jedna zezłomowana
Mazda 323f 1,8 SOHC 16v klima sekwencyjny LPG elektryczne szybki i lusterka '92 – zezłomowana po 430tys km przebiegu i 5 latach :)
Mazda 323 1,3 8v BF 5d :) '89 – zezłomowana :(
Była: 3xMazda 323f 2,0 ditd 01 Mazda 323p 1,3 16v '97
2xmazda 323f bg 1,6 16v jedna zezłomowana
Mazda 323f 1,8 SOHC 16v klima sekwencyjny LPG elektryczne szybki i lusterka '92 – zezłomowana po 430tys km przebiegu i 5 latach :)
Mazda 323 1,3 8v BF 5d :) '89 – zezłomowana :(
Strona 1 z 1