Chce kupić katalizator metalowy i tlumik koncowy.
Goście z Lingo Grobex proszą mnie o podanie wymiarów rur wlotowych i wylotowych do katalizatora, bo dopiero wtedy beda mogli dobrac dla mnie kata.
Czy może ktoś mi je podać ?
Proszę jeszcze jeśli ktoś zna wymiary rury tłumika końcowego , bo myślę o jakimś bardziej luźnym wydechu.
pozdrawiam i dzięki za info.
średnice rur katalizatora i tlumika końcowego
Strona 1 z 1
- Od: 16 cze 2005, 10:55
mam sonde lambda tylko w kolektorze bo to '93r . Dzisiaj bylem na kanale u mechanika bo mi zapiekl ham. reczny i widzialem katalizator- ktory jest dziurawy od dolu i rdzewiejacy juz niezle. Czy faktycznie mozna go wywalic?
Wstawic na jego miejsce sam tlumik przelotowy?
Widzialem ze od kolektora wydechowego sa kolejno : zlacze elastayczne, katalizator, tlumik ( srodkowy ? ) , tlumik koncowy. Czy tlumik srodkowy , za katalizatorem jest przelotowy czy nie?
W najgorszym stanie faktycznie jest katalizator i nie wiem juz czy wstawic na jego miejsce kat. sportowy z lindo-grobex, czy faktycznie cos innego.
Chcialbym troche odnowic wydech , przy okazji go tez troche odetkac .
dzieki za wszelkie informacje.
Wstawic na jego miejsce sam tlumik przelotowy?
Widzialem ze od kolektora wydechowego sa kolejno : zlacze elastayczne, katalizator, tlumik ( srodkowy ? ) , tlumik koncowy. Czy tlumik srodkowy , za katalizatorem jest przelotowy czy nie?
W najgorszym stanie faktycznie jest katalizator i nie wiem juz czy wstawic na jego miejsce kat. sportowy z lindo-grobex, czy faktycznie cos innego.
Chcialbym troche odnowic wydech , przy okazji go tez troche odetkac .
dzieki za wszelkie informacje.
rada : zamiast dzielić , mnóż przez odwrotność
- Od: 14 maja 2006, 23:32
- Auto: BMW 318Ti Compact '98r [140KM]
Zalezy jaki chcesz uzyskac efekt, jesli zalezy ci na mocy i dzwieku wywal kata wstaw w to miejsce rure a na koncu wstaw tłumik przelotowy. Szczerze to odradzam ci kupno nowego kata szkoda kasy to i tak nie jest juz mlode auto, a pozbywajac sie kata zawsze go troche odmulisz. Jesli niechcesz zeby ci buczał to na koncu wstaw seryjny tlumik.
–> Prezes KRC Lubuskie <–
–> Laskowski Tuning – profesionalne przyciemnianie szyb
66-006 Ochla Ul.Leśna 12 tel. 068 321 11 90 <–
–> Laskowski Tuning – profesionalne przyciemnianie szyb
66-006 Ochla Ul.Leśna 12 tel. 068 321 11 90 <–
- Od: 6 gru 2006, 15:31
- Auto: M6 GY '05 FL 147KM 2.0 Pb
Strona 1 z 1