ABS – ciągłe świecenie kontrolki
1, 2
Cześć,
Przegladajac forum znalazlem metode na sprawdzenie co tak naprawde nie dziala w ABSie. Posiadam 323 F GB z 91r kontrolka ABSu ciagle (odkad go kupilem) sie swieci. Nie wiem co jest nie tak i postanowilem sprawdzic. Tak jak w topiku ktory znalazlem, zdjalem siedzenie i pod nim byly 2 wiazki kabli. Jedna wydaje mi sie do podgrzewania fotela (2 kable, jeden czarny a drugi zolto zielony). Obok byla wiazka 4 kablowa, ale nie bylo tam kolorow ktore widnialy tutaj na forum tylko jakies inne:
1.czerwono-niebieski
2. zolto-niebieski
3.niebieski
4.niebiesko-czarny
ktos majstrujac przy ABSie mial taki problem?
topiki ktore znalazlem: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... hlight=abs
Przegladajac forum znalazlem metode na sprawdzenie co tak naprawde nie dziala w ABSie. Posiadam 323 F GB z 91r kontrolka ABSu ciagle (odkad go kupilem) sie swieci. Nie wiem co jest nie tak i postanowilem sprawdzic. Tak jak w topiku ktory znalazlem, zdjalem siedzenie i pod nim byly 2 wiazki kabli. Jedna wydaje mi sie do podgrzewania fotela (2 kable, jeden czarny a drugi zolto zielony). Obok byla wiazka 4 kablowa, ale nie bylo tam kolorow ktore widnialy tutaj na forum tylko jakies inne:
1.czerwono-niebieski
2. zolto-niebieski
3.niebieski
4.niebiesko-czarny
ktos majstrujac przy ABSie mial taki problem?
topiki ktore znalazlem: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... hlight=abs
Kiedyś miałem Madzie
niezapomniane przeżycia ^^
- Od: 13 maja 2006, 02:20
- Auto: Nissan Almera 1997r 2,0 GTI
No i cholera jednak ich nie umieszczę... Brat utopił w jeziorze aparat...
Pomimo kilkugodzinnego suszenia nadaje się tylko do serwisu... Ehh... Jak tylko będę mieć możliwość, to wkleję te fotki.
Dla pocieszenia podam że ten rozdział o ABSie znajduje się w książce WKŁ pt: "MAZDA 323" na stronach 195-200. Może uda Ci się przejrzeć tę książkę... Polecam jakiś hipermarket
Dla pocieszenia podam że ten rozdział o ABSie znajduje się w książce WKŁ pt: "MAZDA 323" na stronach 195-200. Może uda Ci się przejrzeć tę książkę... Polecam jakiś hipermarket
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Tu masz link do tej o którą mi chodzi: http://alejka.pl/mazda_323.html
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Witam, jestem nowym urzytkownikiem tego Forum. Niedawno zakupiłem MX3 i ma podobny problem z ABS-em (Ciągle świeci się kontrolka ABS-u). Na stronie MazdaSpeed znalazłem Kody Błędów DTC dla ABS-u. Czy dotyczą one także MX-3 ? , i gdzie w MX3 jest złącze diagnostyczne
????
-
Gość
irocz napisał(a):Na stronie MazdaSpeed znalazłem Kody Błędów DTC dla ABS-u. Czy dotyczą one także MX-3 ?
tak
irocz napisał(a):gdzie w MX3 jest złącze diagnostyczne
szukaj pod maską (nie wiem gdzie jest ale gdzieś tam)
BraTeK napisał(a):Prawdopodobnie ktoryś z czujników padł, ale chętnie bym się dowiedział coś wiecej zeby
To sobie odczytaj kody!
znalazlem kilka tematow ale ogolnie w zadnym nie znalazlem odpowiedzi
jadac wczoraj sobie po trasie nagle zapalila mi sie kontrolka od ABS-u po dojechaniu na miejsce odpalilem samochod ponownie i kontrolka dalej sie pali i wogle juz teraz nie gasnie
jaka moze byc przyczyna ze zapalila sie tak nagle
jadac wczoraj sobie po trasie nagle zapalila mi sie kontrolka od ABS-u po dojechaniu na miejsce odpalilem samochod ponownie i kontrolka dalej sie pali i wogle juz teraz nie gasnie
jaka moze byc przyczyna ze zapalila sie tak nagle

- Od: 16 wrz 2007, 20:55
- Auto: Mazda 6 GH
1, 2