Ale ceny są bardzo rożne od 7zl firmy SH do 57zl za sztukę no i na alledrogo znalazłem kompletne wahacze tylne poprzeczne w cenie 45zl za ten nieregulowany i 67zl za regulowany za sztukę wiec co wybrać??
Zdjęcie poglądowe tulei

Przeszukując forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie znalazłem jeszcze coś takiego co o tym sadzicie??:
bolo2610 napisał(a):kiedys,dawno,dawno temu mialem 323 ale poprzedniej generacji hatchbacka (nie pamietam typu ale poprzednik bg bodajze89r)i tez miala wielowachaczowe zawieszenie .oczywiscie od nowosci nieruszane tak wiec amory i wszystkie tulejki byly do wymiany,a ze byly to czasy kiedy allegro nie bylo jeszcze takie popularne a czesci do japonek byly tylko oryginalne i na zamowienie.mialem maly problem.sprezyny do amorkow byly obie pekniete ale okazalo sie ze idealnie pasuja przyciete o prawie polowe przednie sprezynki od volvo 740ale jeszcze lepiej bylo z tulejkami .zakupilem zdobyte zamienniki komplet na tyl do poprzecznych wahaczy za kuuuupe kasy i okazalo sie ze po jednej tulejce na wahacz ma luz!!(nie pamietam ktora) i wtedy calkiem przypadkiem wpadla mi w rece tulejka od ŻUKA(chyba od resorow ale pewnosci nie mam)
i okazalo sie ze pasuje lepiej(wchodzi na wcisk)od oryginalnej.nie zastanawiajac sie dlugo polecialem do sklepu,oddalem komplet oryginalnych i za cene jednej kupilem caly worek tych od zyka(ok 5zl sztuka wtedy)jezdzilem na tym do konca zywota tego autka(ok 2 lat) i nie narzekalem.te od zuka roznily sie tylko tym ze byly cale z gumy a te dedykowane do madzi byly stalowo-gumowe.dodam ze w przednich wahaczach tulejki (te przykrecane do kasty) z braku kasy owinalem detka rowerowa kilka razy,przykrecilem i hulalo
![]()
ale to bylo dawno temu...co do tulejekod zuka na tyl to smialo polecam sprawdzic czy do bg pasuja wymiarowo.jesli tak to smialo zakladac
Tak wygląda tuleja od żuka:

Tylko ze ona jest cala gumowa ciekawe czy naprawdę wytrzymałaby 2 lata