chrobotanie z okolic skrzyni
Strona 1 z 1
witam wszystkich mam problem z moja Madzią 323f silnik 1.6 16v mianowicie jak jadę autem i mam wrzucony bieg nie dodając gazu to słyszę chrobotanie najgłośniej na 4 biegu natomiast gdy dodaje gazu to nie słychać tego chrobotania i zastanawiam się czy może to być skrzynia czy przegub wewnętrzny a jeszcze dodam ze chrobotanie przeważnie słychać powyżej 2 tys obrotów i prawie na wszystkich biegach oprócz 1jestem lejkiem w tych sprawach wiec pytam was
- Od: 6 lut 2012, 18:36
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v rok prod 1991
sprawdziłeś czy oleju w skrzyni masz odpowiednio ?
- Od: 5 sty 2012, 22:14
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 93r.
Vectra b 98r. 1.8+lpg sekw. exclusive edition
tak olej jest wszystko ok tylko właśnie te chrobotanie jest mechanik powiedział mi ze to skrzynia i to może się zaraz sypnąć a może za pol roku a dokładnie się dowiemy co to jest jak się rozsypie lub jak się całkowicie ściągnie skrzynie
Prędkościomierz to słychać tak w okolicy raczej licznika/klapki nawiewu i raczej ustaje po rozgrzaniu. Obstawiał bym też skrzynię. Jeździj póki sie nie rozpadnie a ceny na allegro chociażby nie są jakoś super wysokie. Sam się zastanawiam czy wymieniać u siebie synchronizator 1/2 biegu czy całą skrzynie.. 
no nie są drogie tylko teraz jestem spłukany bo musiałem auto opłacić i trochę lipa ale jak będę miał kasę to na ww kupie skrzynie i niech leży i czeka chyba ze bardzo będzie denerwujące to chrobotanie to wymienię
Ja dopiero będę miał wyliczaną składkę OC już się boję ile mi powiedzą 18lat prawo od listopada 
Dokładnie ale sytuacja taka że pierwszy mam prawko w rodzinie i lipa jest z tym. ale koniec Offtopu 
Nie mam kogo wszyscy za granicą albo daleko mieszkają ;D
Witam.
Panowie prosiłbym o pomoc bo już zaczyna mnie wkurzać ta mazdzina..
w pazdzierniku rozwalił mi się mechanizm różnicowy.... Zmieniłem skrzynie na tą samą i przegub lewy.. I w piątek 6dni temu kolejny raz to samo mi się zrobiło .. Ruszam pod lekkim wzniesieniem przyśpieszyłem a tu nagle taki strzał buuu i rozwaliło mechanizm różnicowy Foto – http://www.bikepics.com/pictures/2343923/ . Mam kolejną skrzynie biegów już zmienioną też ta sama zrobione ok hmmm 200km dziś wszedłem do kanału sprawdzić co i jak tam złapałem za lewą półoś i luzzz ;/ jest w skrzyni cały przegub lata.. Dalej kończy się mechanizm różnicowy tak .
Przed założeniem skrzyni wkładałem przeguby w skrzynię i wszystko ok... Olej leje taki jak ma być ilość też to jaki ciul
.
Panowie prosiłbym o pomoc bo już zaczyna mnie wkurzać ta mazdzina..
w pazdzierniku rozwalił mi się mechanizm różnicowy.... Zmieniłem skrzynie na tą samą i przegub lewy.. I w piątek 6dni temu kolejny raz to samo mi się zrobiło .. Ruszam pod lekkim wzniesieniem przyśpieszyłem a tu nagle taki strzał buuu i rozwaliło mechanizm różnicowy Foto – http://www.bikepics.com/pictures/2343923/ . Mam kolejną skrzynie biegów już zmienioną też ta sama zrobione ok hmmm 200km dziś wszedłem do kanału sprawdzić co i jak tam złapałem za lewą półoś i luzzz ;/ jest w skrzyni cały przegub lata.. Dalej kończy się mechanizm różnicowy tak .
- Od: 21 cze 2011, 21:29
- Auto: Mazda 323F BG 92r
Strona 1 z 1